poze green days cluj

Green Days Cluj

Cluj , Cluj-Napoca. Marţi 19 Iulie 2011 - Joi 21 Iulie 2011
Fabrica de Pensule

Categorii: Conferinte si Seminarii , Sport si Excursii , Alte Evenimente

O explorare urbana in diferite spatii din Cluj

Fabrica de Pensule va invita intre 19 si 21 iulie la atelierul Green Days, o explorare urbana in diferite spatii din Cluj. Atelierul va include tururi pe bicicleta prin oras, parcuri, spatii verzi, intalniri si discutii cu artisti, arhitecti, urbanisti, sociologi, alaturi de invitatii din Italia, Belgia si Anglia.

Green Days este un proiect multidisciplinar international, care propune o reflectie asupra relatiilor dintre mediul urban si natura si ofera contextul unor discutii asupra felului in care putem aplica modele, scheme si concepte inspirate din natura in spatiul urban, arta si stiinta. Atelierul Green Days la Cluj se va desfasura sub forma unei explorari urbane in diferite zone din oras – parcuri (Parcul Feroviarilor, Parcul Central), piete (Piata Abator, Piata Mihai Viteazu), malul Somesului, cartierele Marasti si Manastur, spatii verzi precum Gradina Botanica, Padurea Hoia.

Atelierul este un proces de explorare nu doar a geografiei urbane, ci si o incercare de a cartografia diferite teme in jurul ecologiei urbane, a activismului verde si a locului pe care spatiile verzi il ocupa in tesutul urban si social al Clujului. La finalul explorarii urbane, la Fabrica de Pensule va avea loc o proiectie a catorva filme scurte pe tema biomimicry, precum si atelierul Viitorul Probabil, condus de István Szakáts.

Participarea la atelier este deschisa oricui cu inscriere prealabila la corina@fabricadepensule.ro (mentionati numele si partea din atelier la care doriti sa participati).

Vizitele in oras vor avea loc pe bicicleta; exista posibilitatea de a folosi bicicletele puse la dispozitie gratuit de Asociatia Green Revolution, prin programul de bike-sharing national I’Velo (mentionati daca doriti acest lucru in mailul de inscriere).

Mai multe detalii: http://cluj.24fun.ro/evenimente/green_days_cluj_cluj-21263.html

Comenteaza pe Facebook
monica

Adaugat in urma cu 4656 zile, 19 Iul. 2011

Adaugat de monik

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 5142

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
concert zucchero la cluj 2024

Concert Zucchero la Cluj - 2024

Cluj, Cluj-Napoca. Joi 25 Aprilie 2024
concert dj bobo la cluj

Concert DJ Bobo la Cluj

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 16 Noiembrie 2024
electric castle 2024

Electric Castle 2024

Cluj, Cluj-Napoca. 17 Iul 2024 - 21 Iul 2024
discoteca 80 2024 cluj napoca

DISCOTECA '80 2024 @ Cluj-Napoca

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 21 Septembrie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .