poze lectii deschise pe tema ceramicii contemporane la casa matei

Lecţii deschise pe tema ceramicii contemporane la Casa Matei

Cluj , Cluj-Napoca. Sâmbătă 3 Noiembrie 2012 16:00 - Miercuri 7 Noiembrie 2012
Casa Matei, Universitatea de Arta si Design Cluj-Napoca

Categorii: Conferinte si Seminarii

„Lecţii deschise pe tema ceramicii contemporane” susţinute de artiştii-profesori - Kimberly Cook şi Brian Kakas din Statele Unite ale Americii. Sala Mare, Casa Matei, marti 6 noiembrie 2012, ora 18.

Instructor în ceramică la West Valley College, Saratoga, CA, Kimberly Cook va prezenta în cadrul Lecţiei deschise conferinţa cu titlul „Înecată în metafore: Descoperirea relaţiei cu arta în metaforă”. În creaţia sa Kimberly Cook se concentrează asupra lucrului cu lutul prin intermediul căruia creează imagini ce cuprind tensiunea si anxietatea, dar care reflectă şi trăsături animalice. De asemenea, lutul, ca principal material de lucru, îi permite artistei să exploreze toate gândurişe şi întrebările cotidiene, folosind tehnici care îşi au originea în practicile ritualice umane. „Preocuparea mea pentru existenţa umană, alienare, frică şi apatie este ceea ce mă motivează să mă exprim prin elemente de autobiografie, ritual si semnificaţie a luptei existenţiale. Lucrând între naraţiune şi abstract, dezvăluind atât percepţia despre putere, cât şi despre neputinţă, cifrele şi simbolurile pe care le creez sunt adesea intenţionat reprezentate desfigurate si disfuncţionale” spune artista americană.

„Intonaţii meditative - Descrierea timpului pe care artiştii îl petrec gândind şi analizând, şi timpul necesar pentru crearea unei estetici vizuale care permite viziunilor să fie exprimate prin realităţi
tangibile” este titlul conferinţei semnate Brian Kakas, profesor asistent de ceramică la Universitatea din Northern Michigan, Marquette, MI. El le va prezenta tuturor celor interesaţi cea mai nouă serie a sa de lucrări – „Percepţii tectonice”, în care intenţiile încorporează metodologii, iar teoriile creează o „noua natură” în design-ul structural al obiectelor ceramice. Piesele celebrează versatilitatea lutului în dorinţa de a încuraja noi relaţii ale spaţiului arhitectural. Formele ceramice sculpturale derivă din hibridizări care au fost dezvoltate prin investigaţiile secolului al XX-lea în estetica design-ului structural, în arhitectură si în teoriile matematice ce explorează creşterea, schemele şi dimensiunile. Potrivit lui Brian Kakas „artistul este în goana descoperirii şi consacrării unui vocabular formal care dă voie vaselor sculpturale să expună calităţi unice ce le găsim în obiectele culturilor tradiţionale, prin ceea ce numim industrializare şi crearea în masă de obiecte pentru a hrăni societatea noastră contemporană”.

Cele două lecţii deschise urmează întâlnirii pe care artiştii ceramişti au avut-o vineri seara, tot în Sala Mare a Casei Matei, cu Keiko Fukai, directoare a Galeriei Keiko, una din cele mai apreciate galerii de artă din Statele Unite a cărei activitate se axează pe arta japoneză contemporană, de la ceramică la inovatoarea artă a răşinii lăcuite, textile, bijuterii si pictură. Keiko Fukai este reprezentantul a patru artişti ceramişti ce vor expune în a treia ediţie a Ceramics Now Exhibition, la Galeria Galateea, Bucureşti: Kentaro Kawabata, Takeuchi Kouzo, Akio Niisato, Shinya Tanoue.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 665
Cuvinte cheie: Cluj-Napoca
gabriela

Adaugat in urma cu 4190 zile, 03 Nov. 2012

Adaugat de gabrielarostas

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 809

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
concert zucchero la cluj 2024

Concert Zucchero la Cluj - 2024

Cluj, Cluj-Napoca. Joi 25 Aprilie 2024
concert dj bobo la cluj

Concert DJ Bobo la Cluj

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 16 Noiembrie 2024
electric castle 2024

Electric Castle 2024

Cluj, Cluj-Napoca. 17 Iul 2024 - 21 Iul 2024
discoteca 80 2024 cluj napoca

DISCOTECA '80 2024 @ Cluj-Napoca

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 21 Septembrie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .