poze sesiune de comunicari stiintifice ecouri din social

Sesiune de Comunicari Stiintifice: Ecouri din Social

Cluj , Cluj-Napoca. Joi 12 Mai 2011 10:00 - Vineri 13 Mai 2011
Sediul Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala, str. Plugarilor nr. 35

Categorii: Conferinte si Seminarii

Prezentare de lucrari si ateliere de discutii

Asociatia Studentilor Sociologi CLUSTER va invita la: Sesiunea de Comunicari Stiintifice: Ecouri din Social, in datele de 12-13 mai 2011, Cluj-Napoca.

Vino si tu si vei avea la dispozitie 20 min pentru a-ti prezenta lucrarea, ramane la alegerea ta daca vei folosi sau nu o prezentare ppt. 10 minute vor fi alocate discutiilor cu juriul si publicul pe marginea temei si abordarii metodologice si teoretice ale lucrarii tale.

Cele mai bune 6 lucrari, cate 3 per nivel de studiu, licenta, respectiv master, vor fi premiate cu vouchere de cumparaturi (carti). Prezentarea lucrarilor per nivel de studiu se va realiza in sali diferite, in paralel. Vor exista doua echipe de juriu formate din profesori invitati, profesori ai Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala, Universitatea Babes Bolyai si un membru Cluster.

Programul de anul acesta al sesiunii cuprinde o seara de socializare si doua Ateliere de discutii.

In cadrul atelierelor, profesori si cercetarori invitati vor aduce in discutie aspecte particulare ale temelor generale propuse de organizatori. Studentii participanti vor avea posibilitatea sa intre in dialog cu invitatii si celelalte persoane prezente.

Multiculturalismul: Diviziuni sociale si culturale in contextul globalizarii

In contextul declaratiilor unor lideri europeni, cum ar fi cancelarul Germaniei Angela Merkel, presedinele Frantei Nikolas Sarkozy sau premierul englez David Cameron, referitoare la esuarea modelului de multiculturalism in statele pe care le reprezinta, ne propunem sa exploram tema prin definirea multiculturalismului, a justificarilor sale, a criticilor aduse, a necesitatii unor modele de multiculturalism in societatea actuala si a dificultatii in ceea ce priveste implementarea lor (modelul general al UE, modele ale unor state din UE si modele romanesti).

Orasul contemporan: Reconfigurari urbane si societatea de consum

Imaginea orasului a suferit modificari semnificative de-a lungul timpului, adaptandu-se la cerintele si nevoile oamenilor din contexte socio-istorice specifice. De la inceputul industralizarii si pana in perioada contemporana, procesul de urbanizare a atins cote nemaiintalnite, vorbindu-se acum despre o a treia revolutie urbana, datorata faptului ca la ora actuala, conform datelor statistice, majoritatea populatiei de pe glob locuieste in mediul urban. In acest context este interesant de vazut cum exact s-a modificat structura si functionalitatea oraselor secolului al XXI-lea, dar de asemenea de imaginat scenariile viitoare posibile.

Prezentarea lucrarilor si Atelierele de discutii se vor desfasura la sediul Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala, str. Plugarilor, nr.35. Pentru studentii participanti, in aceeasi locatie se va asigura pranzul in regim de catering.

Mai multe detalii: http://cluj.24fun.ro/evenimente/sesiunea_de_comunicari_stiintifice_ecouri_din_social-20292.html

Comenteaza pe Facebook
monica

Adaugat in urma cu 3324 zile, 28 Apr. 2011

Adaugat de monik

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 5142

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
david garrett

David Garrett

Cluj, Cluj-Napoca. Vineri 23 Octombrie 2020
baricada folk

Baricada Folk

Cluj, Cluj-Napoca. Vineri 1 Ianuarie 2021
vacanta in delta dunarii 2020

Vacanta in Delta Dunarii 2020

Cluj, Cluj-Napoca. 20 Iun 2020 - 26 Iun 2020
vacanta israel septembrie 2020

Vacanta Israel septembrie 2020

Cluj, Cluj-Napoca. 17 Sep 2020 - 22 Sep 2020
  • Ai ceva de zis?

    .