poze autorul italian de romane patrizio trequattrini isi lanseaza joi la cluj volumul santajul aparut la editura herg benet

Autorul italian de romane Patrizio Trequattrini îşi lansează joi la Cluj volumul "Şantajul", apărut la editura Herg Benet

Cluj , Cluj-Napoca. Joi 16 Februarie 2012 14:00
Str. Eroilor nr. 15

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Editura Herg Benet şi Librăria Book Corner Librarium vă invită joi, 16 februarie, de la ora 14.00, la lansarea cărţii „Şantajul”, un roman semnat de autorul italian Patrizio Trequattrini, în traducerea lui Laszlo Alexandru. Partenerii acestui eveniment sunt Centrul Cultural Italian Cluj-Napoca şi Colegiul Naţional „G. Bariţiu”.

Discuţiile în jurul noi apariţii editoriale se vor face în prezenţa autorului. Invitaţii săi sunt scriitorul Ovidiu Pecican, Carmela Lista (Directorul Centrului Cultural Italian Cluj) şi traducătorul, criticul literar şi scriitorul Laszlo Alexandru

Patrizio Trequattrini s-a născut în 1958 la Roma. La sfîrşitul studiilor liceale a colaborat la pagina culturală a cotidianului „L’Umanità“. A absolvit studii de Filosofie teoretică, la Universitatea „La Sapienza“ din Roma, cu o teză despre Giovanni Gentile. A predat filosofie, istorie şi literaratura. În 2007 a publicat romanul „Il ricatto“ (Şantajul). În 2008 a publicat tragedia „Furio“. În 2010 a publicat versiunea română a tragediei „Furio“ (Cluj, Ed. Eikon).

“Singurul mod de-a fi sinceri este să recunoaştem că trebuie să trăim în lume etsi deus non daretur. (..) Însuşi Dumnezeu ne învaţă că viaţa noastră omenească trebuie să continue de parcă el n-ar exista.” (Dietrich Bonhoeffer)
“Eclipsa luminii lui Dumnezeu nu înseamnă stingerea sa, chiar mîine ceea ce s-a interpus ar putea să dispară.” (Martin Buber)
Acestea sunt cele două motto-uri care deschid romanul „Șantajul”, ce ar putea fi citit deopotrivă ca un roman de aventuri, cu mister şi răsturnări de situații, dar şi ca pe o suită de reflecții asupra lumii contemporane, în special asupra rolului artei în viețile oamenilor.

Intriga poate fi creionată simplu: o tânără pe nume Nora primeşte într-o zi o scrisoare care îi propune o aventură ce-i va schimba viața. Tânăra se va arunca în necunoscutul plin de mister şi atracție, iar rezultatul – ce implică şi un şantaj erotic – va fi cu totul altul decât ne-am putea aştepta. Nora va fi obligată să scrie un roman, în schimbul păstrării discreției asupra aventurii în care a fost atrasă; treptat, cititorul descoperă că romanul pe care-l scrie eroina nu este doar o carte, ci o călătorie spre propriul sine, o re-descoperire şi o re-valorizare, un răspuns la multe întrebări care până atunci nu fuseseră puse în mod explicit.
Un roman scris coerent şi atractiv, captivant, cu o linie a acțiunii care nu deviază obositor, Șantajul se citeşte pe nerăsuflate. Este, în plan secund, povestea scrierii unei cărți, o poveste care fără-ndoială îl face pe cititor să-şi imagineze cum ar arăta şi propriul lui roman autobiografic, dacă într-o zi ar fi şantajat de către cineva să-l scrie.

Mai multe detalii: http://www.hergbenet.ro/lansarea-romanului-%C8%99antajul-de-patrizio-trequattrini-in-cluj-napoca.html

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 662

Eveniment postat de organizator

herg benet

Adaugat in urma cu 4447 zile, 15 Feb. 2012

Adaugat de HergBenet

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 41

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
concert zucchero la cluj 2024

Concert Zucchero la Cluj - 2024

Cluj, Cluj-Napoca. Joi 25 Aprilie 2024
concert dj bobo la cluj

Concert DJ Bobo la Cluj

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 16 Noiembrie 2024
electric castle 2024

Electric Castle 2024

Cluj, Cluj-Napoca. 17 Iul 2024 - 21 Iul 2024
discoteca 80 2024 cluj napoca

DISCOTECA '80 2024 @ Cluj-Napoca

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 21 Septembrie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .