poze c g lapu an me and my people zsofia libor tesaturi
poze c g lapu an me and my people zsofia libor tesaturi poze c g lapu an me and my people zsofia libor tesaturi

C. G. Lăpușan - Me and my people/Zsófia Libor - Tesaturi

Cluj , Cluj-Napoca. Marţi 5 Mai 2015 19:00 - Marţi 5 Mai 2015
Galeria Casa Matei

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Marţi, 05.05.2015, ora 19:00, debutează în Galeria Casa Matei din cadrul UAD Cluj-Napoca, primul “duel” expoziţional de pe agenda celei de a cincea ediţii a Competiţiei de proiecte expoziţionale individuale “EXPO MARATON 2015” (5 – 29 mai 2015), proiect cultural realizat în parteneriat cu ASUAD – Asociația Studenților din Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca și Federația SHARE, Cluj-Napoca 2015 Capitală Europeană a Tineretului. Oganizatorii vă invită să vizitaţi expoziţiile semnate de Cristian Gabriel Lăpușan, anul II, master - Me and my people și Libor Zsófia, anul II, master - Țesături.

Proiectul lui Cristian Gabriel Lăpușan – Me and My People se dezvoltă pornind de la reperele definitorii ale universului personal, al cotidianului ce se construiește pe aglomerarea intensă de emoții. Tânărul artist inițiază un dialog între două lumi, cea reală, caldă, luminoasă şi autentică,a comunicării, a manifestării naturale în spațiul urban şi cea artificială, cosmetizată, uşor scenografică, mizând pe transmiterea directă şi fără menajamente a mesajului de maximă vizibilitate, asemenea unui afiș expus public. Cristian Gabriel Lăpușan abordează și aprofundează pictural universul citadin în relație cu natura umană, cu posibilitățile de comunicare dintre ele, într-o desfășurare plastică realistă și generoasă. Proiectul Me and My People are la bază tehnica tradiţională de pictură în ulei, cu ajutorul căreia artistul construieşte, coerent şi degajat, o serie de portrete, o lume de expresii şi emoții care îl înconjoară şi în mijlocul cărora trăiește – familia, prietenii, colegii.

Referindu-se la proiectul său Țesături, Libor Zsófia spune că „Am crescut într-o zonă de câmpie. Lucrările mele se hrănesc din această experiență”, astfel încât lucrările care compun proiectul mai sus amintit se construiesc pe reperele formale şi de conţinut ale peisajului de câmpie, un peisaj aparent monoton. Motivul fundamental de la care se porneşte în investigarea plastică şi vizuală a peisajului ca motiv recurent este „pământul”, recipient veșnic, care dă naștere vieții prin forța fertilizatoare a cerului. Relația dintre pământ și cer reprezintă dualitatea și zbaterea între aspectul instinctual și cel spiritual al vieții umane. Construcţia imaginilor din punct de vedere formal face trimitere aproape organică la ideea de țesătură, de structuri dinamice, ce mediază cu francheţe relaţia directă şi asumată cu privitorul.

Marele premiu al competiţiei va consta într-o vizită de documentare la Bienala Internațională de Artă Contemporană de la Veneția şi se va desemna pe baza voturilor publicului.

Galeria Casa Matei vă aşteaptă să participaţi la evenimentele lunii mai şi să decideţi câştigătorul marelui premiu.


Compartimentul de Relaţii Publice, Internaţionale şi Proiecte Culturale

Tel: 0264/595.021, Fax: 0264/592.890, E-mail: public@uad.ro

Mai multe detalii: http://www.expomaraton.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1324
Cuvinte cheie: Cluj-Napoca
gabriela

Adaugat in urma cu 3251 zile, 04 Mai. 2015

Adaugat de gabrielarostas

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 803

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
concert zucchero la cluj 2024

Concert Zucchero la Cluj - 2024

Cluj, Cluj-Napoca. Joi 25 Aprilie 2024
concert dj bobo la cluj

Concert DJ Bobo la Cluj

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 16 Noiembrie 2024
electric castle 2024

Electric Castle 2024

Cluj, Cluj-Napoca. 17 Iul 2024 - 21 Iul 2024
discoteca 80 2024 cluj napoca

DISCOTECA '80 2024 @ Cluj-Napoca

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 21 Septembrie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .