poze cele mai frumoase carti la uad cluj napoca
poze cele mai frumoase carti la uad cluj napoca

Cele mai frumoase carti la UAD Cluj-Napoca

Cluj , Cluj-Napoca. Vineri 12 Mai 2017 12:00
Universitatea de Arta si Design din Cluj-Napoca, Pta. Unirii nr. 31

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Universitatea de Artă și Design Cluj – Napoca în parteneriat cu Asociația pentru Performanță și Cultură organizează în perioada 11 – 25 mai 2017 expoziția Cele Mai Frumoase Cărți din România - Selecția 2016. Expoziția face parte din proiectul Cele mai frumoase cărți itinerante, proiect cultural co – finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Expoziția va fi deschisă publicului,între orele 9.00-16.00 , cu program prelungit în zilele de luni - 15 și 22 mai, între orele 16-19.

Studenți, profesori, artiști, iubitori de carte, design și arte vizuale au ocazia să răsfoiască lucrările nominalizate și premiate în cadrul ediției 2016 a Concursului național de design de carte Cele Mai Frumoase Cărți din România, de către un juriu internațional, format din specialiști din domeniul cărții, designeri, artiști, editori.
Dintre cărțile premiate amintim: Marele Premiu „Tzara. Dada. Etc.”, Premiul pentru Album „RO_Archive: O arhivă a României în tranziție”, Premiul pentru Tânăr Designer — Mihai Șovăială, cu publicația „Perimetru Sigur / Safe Perimeter”, Premiul pentru Ilustrație de Carte:„Povești din Calendar” - Veronica Neacșu şi „Kiralylany a Langpalotaban, erdelyiszasznepmesek” - Kűrti Andrea, Premiul Carte pentru Copii: „De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”, Premiul pentru Experiment Tipografic: „Degradări termice ireversibile. Partea tehnică (vol 1)” / „Degradări termice ireversibile. Partea subiectivă (vol 2)”, Premiul pentru Publicații Periodice / Reviste: DoR (Decât o Revistă #20 — #25),Mențiunea pentru Carte de Artist: „Calaiacanaia”, Mențiunea pentru Ilustrație Foto: „Post-Industrial Stories”, Mențiunea pentru Roman Grafic: „Turb@”

Intrarea este liberă.

Cele Mai Frumoase Cărți din România este un program dedicat designului de carte, dimensiunii artistice a cărții văzută ca obiect. Proiectul reinstituie designul de carte ca reper în relația cititorului cu cartea. Proiectul a fost inițiat de Asociația pentru Performanță și Cultură în 2012, ca platformă de dezbatere pe tema designului de carte, atât pentru profesioniștii din lumea editorială, cât și pentru designerii, graficienii independenți și publicul larg. Proiectul este organizat de Asociaţia pentru Performanţăşi Cultură şifinanţat deAdministraţia Fondului Cultural Naţional.

www.celemaifrumoasecarti.ro

Parteneri:
Institutul Cultural Român, CentrulNațional al Cărții, AsociațiaEditorilordinRomânia, UniuneaEditorilordinRomânia, InstitutulFrancezdinBucurești, Biblioteca Națională a României, MuzeulNațional de ArtăContemporană al României, DelegațiaValonia-Bruxelles, Asociația Da`DeCe, Asociația Câte-n lună și-n mansardă, Galeria Posibilă, ClubulIlustratorilor, UAD, UNARTE, Agressione Group, Global Mindscape, AsociațiaK’arte, Casa Artelor – DJC Timiș, LibrăriaEngleză Anthony Frost, Minitremu, Librăria Habitus, AsociațiaHarapAlb, Asociația Idioma, Asociatia de prietenieIlle et Vilaine Sibiu, Radio România Cultural, ClubulScriitoarelor, Radio France InternationaleRomânia, Observator cultural, Liternet, Modernism, Hyperliteratura, Igloo, Designist, Revista Arta, Arhitext, Agenția de carte, Bookaholic, The Institute.


Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 247
Cuvinte cheie: Cluj-Napoca
gabriela

Adaugat in urma cu 891 zile, 12 Mai. 2017

Adaugat de gabrielarostas

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 713

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
israel 29 30 noiembre 2019 o vacanta de vis

Israel 29-30 Noiembre 2019 O vacanta de vis

Cluj, Cluj-Napoca. 26 Nov 2019 - 30 Nov 2019
taxi primii 20 de ani

Taxi: Primii 20 de ani

Cluj, Cluj-Napoca. Joi 24 Octombrie 2019
de staat

DE STAAT

Cluj, Cluj-Napoca. Vineri 25 Octombrie 2019
alifantis fragileband turneul memorabilia

Alifantis & FragileBand - Turneul Memorabilia

Cluj, Cluj-Napoca. Vineri 1 Noiembrie 2019
  • Ai ceva de zis?

    .