poze din visul muzei adormite

Din visul muzei adormite...

Cluj , Cluj-Napoca. Joi 10 August 2017 12:00 - Duminică 20 August 2017
Universitatea de Arta si Design, Galeria Casa Matei, str. Matei Corvin nr. 6

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca organizează în perioada 4 august – 9 septembrie 2017 o dublă manifestare expoziţională cu titlul „Din visul muzei adormite...” în cadrul căreia va fi prezentată iubitorilor de artă o expoziţie de pictură şi sculptură a profesorilor de la UAD Cluj-Napoca, precum şi o expoziţie de fotografii realizate de Brâncuşi în atelierul său, documente care fac parte din colecţia universităţii clujene de arta. Evenimentul este cu atât mai important cu cât el marchează o premieră, şi anume deschiderea Casei Matei către marele public interesat, şi deopotrivă curios, să pătrundă în atmosfera acestei clădiri simbol a istoriei şi culturii clujene.

Edificiu ce adăposteşte în prezent biblioteca şi sălile pentru cursurile teoretice ale Universităţii de Artă şi Design din Cluj-Napoca, precum şi Galeria Casa Matei, clădirea, emblematică pentru oraşul nostru, a fost locul în care s-a născut regele Matia Corvinul. De-a lungul timpului clădirea a suferit numeroase intervenţii şi a găzduit diferite instituţii şi colecţii, devenind în 1950 sediul Institutului de Arte Plastice „Ioan Andreescu” transformat, mai apoi, în Academia de Arte Vizuale „Ion Andreescu”, iar în 2001 în Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca.

Din dorinţa de a veni în întâmpinarea iubitorilor de artă şi cultură, începând cu această vară, Casa Matei îşi deschide porţile oferind publicului o serie de manifestări expoziţionale special concepute pentru a introduce clădirea într-un circuit turistic şi a oferi posibilitatea vizitării acestui monument arhitectonic simbolic pentru Cluj-Napoca.

Astfel, sub titlul generic „Din visul muzei adormite...”, în perioada 4 august – 9 septembrie 2017, Galeria Casa Matei va găzdui expoziţia de pictură şi sculptură a profesorilor de la UAD Cluj-Napoca, pentru ca în holul de la etajul I să fie amenajată o expoziție dedicată fotografiilor realizate de Constantin Brâncuși, documente din colecția instituţiei, păstrate în biblioteca UAD.

Accesul publicului în Casa Matei se va face zilnic între orele 12 – 18, tariful biletului de intrare fiind de 10 lei pentru adulţi şi de 5 lei pentru copii cu vârste de peste 12 ani, studenţi şi pensionari. Copiii cu vârsta sub 12 ani, precum şi reprezentanţii presei şi ai unor instituţii de profil, artistice şi culturale, vor beneficia de gratuitate în cazul vizitării Casei Matei. Menţionăm că sumele obţinute în urma plăţii biletului de intrare în Casa Matei vor fi folosite pentru conservarea şi restaurarea Casei Matei în vederea creşterii accesului publicului la „întâlnirea” cu acest edificiu cu o istorie aparte.

Mai multe detalii: http://www.uad.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 726
Cuvinte cheie: Cluj-Napoca
gabriela

Adaugat in urma cu 1506 zile, 09 Aug. 2017

Adaugat de gabrielarostas

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 721

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
serata iubirii pentru cei singuri 19 decembre 2020

Serata Iubirii pentru cei Singuri 19 decembre 2020

Cluj, Cluj-Napoca. Duminică 19 Decembrie 2021
concert albano romina power

Concert Albano & Romina Power

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 13 Noiembrie 2021
spectacol dance essence

Spectacol "Dance Essence"

Cluj, Cluj-Napoca. Duminică 26 Septembrie 2021
electric castle 2022

Electric Castle 2022

Cluj, Cluj-Napoca. 13 Iul 2022 - 17 Iul 2022
  • Ai ceva de zis?

    .