poze expozi ia absolven ilor uad 2019

Expoziția Absolvenților UAD 2019

Cluj , Cluj-Napoca. Sâmbătă 22 Iunie 2019 17:00 - Duminică 30 Iunie 2019
Muzeul de Artă Cluj-Napoca

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Ca în fiecare an, finalul lunii iunie marchează un moment de sărbătoare, cel al încheierii studiilor unei noi generații de absolvenți ai UAD Cluj-Napoca. Astfel, UNIVERSITATEA DE ARTĂ ŞI DESIGN DIN CLUJ-NAPOCA şi ASOCIAŢIA UNIVERSITART a UAD Cluj-Napoca în parteneriat cu MUZEUL DE ARTĂ CLUJ-NAPOCA și cu sprijinul PRIMĂRIEI și a CONSILIULUI LOCAL CLUJ-NAPOCA organizează în perioada 22 – 30 iunie 2019 EXPOZIŢIA ABSOLVENŢILOR UAD. Vernisajul va avea loc sâmbătă, 22 iunie 2019, ora 18.00 într-o locație surpriză, în premieră pentru această manifestare, și anume Muzeul de Artă Cluj-Napoca. De asemenea, lucrări ale absolvenților generației 2019 vor fi expuse și la Departamentul Grafică și la Departamentul Design al UAD, precum și la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Sala Mansardă. Atmosfera de sărbătoare va fi continuată, o săptămână mai târziu, în data de 29 iunie 2019, cu GALA ABSOLVENŢILOR DE FASHION DESIGN, care va avea loc anul acesta la Teatrul / Opera Național(ă) Cluj-Napoca, marcând 25 de ani de existență a manifestării dedicată creației vestimentare.

Muzeul de Artă Cluj-Napoca va găzdui o selecție a lucrărilor de diplomă ale absolvenţilor de la specializările Arte plastice - Pictură, Arte plastice - Sculptură, Arte plastice - Grafică, Conservare – Restaurare, Ceramică – Sticlă – Metal și Arte textile - Design textil din cadrul UAD Cluj-Napoca, programele de studii licență și master. Lucrările absolvenților licență și master de la Arte plastice - Foto - Video - Procesarea computerizată a imaginii vor fi expuse în subsolul Muzeului de Artă, iar cele ale absolvenților de design la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei (vernisaj sâmbătă, 22 iunie 2019, ora 19).

În premieră, vernisajul EXPOZIŢIEI ABSOLVENŢILOR UAD, generația 2019, va fi precedată de la ora 17 de o “Serată de cânt și dans la palat” realizată în colaborare cu Fundația ”Simona Noja” și cu Academia de Muzică Gh. Dima din Cluj-Napoca. Programul va cuprinde momente coregrafice și fragmente muzicale alături de lucrarea de licență a absolventei Coman Mariana – Contesa Maritza - costum personaj scenografic – coordonator prof. univ. dr. Liliana Moraru, dar și de mișcare și plastică scenică realizată de studenții anului I și II licență și de Gabriel Hutera (anul I, master) de la Departamentul Arte textile - Design Textil.
Eveniment considerat a fi unul dintre cele mai importante manifestări academice artistice atât în plan local, cât și la nivel național, capătă anul acesta o și mai mare însemnătate datorită locației în care se desfășoară, debutul artistic al multora dintre absolvenții din acest an ai UAD Cluj-Napoca având loc într-o instituție publică artistică cu tradiție în domeniu.

Expoziția Absolvenților le oferă acestora şansa de a se reprezenta şi de a fi vizibili în cadrul celui mai important eveniment artistic universitar. Muzeul de Artă din Cluj-Napoca susține anul acesta tânăra artă contemporană, fiecare din absolvenții de la licență și de master prezenți în sălile sale având posibilitatea de a-și prezenta creația personală într-un cadru generos.

Bucurându-se de susţinere din partea conducerii UAD Cluj-Napoca, a autorităţilor locale şi judeţene şi a comunităţii, evenimentul este, iată, de XIX ani și o rampă de lansare pentru absolvenţii UAD atât în domeniul artistic, cât şi al inserţiei pe piaţa muncii.

Evenimentul este susţinut şi anul acesta de Primăria Municipiului Cluj-Napoca şi de Consiliul Local, sprijinul venit din partea autorităţilor locale subliniind încă o dată importanţa EXPOZIŢIEI ABSOLVENŢILOR UAD CLUJ-NAPOCA în peisajul academic şi artistic al oraşului.

Mai multe detalii: http://www.uad.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 678
Cuvinte cheie: Cluj-Napoca
gabriela

Adaugat in urma cu 1744 zile, 19 Iun. 2019

Adaugat de gabrielarostas

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 803

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
concert zucchero la cluj 2024

Concert Zucchero la Cluj - 2024

Cluj, Cluj-Napoca. Joi 25 Aprilie 2024
concert dj bobo la cluj

Concert DJ Bobo la Cluj

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 16 Noiembrie 2024
electric castle 2024

Electric Castle 2024

Cluj, Cluj-Napoca. 17 Iul 2024 - 21 Iul 2024
discoteca 80 2024 cluj napoca

DISCOTECA '80 2024 @ Cluj-Napoca

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 21 Septembrie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .