poze expozitia sam havadtoy iubiri uitate
poze expozitia sam havadtoy iubiri uitate poze expozitia sam havadtoy iubiri uitate poze expozitia sam havadtoy iubiri uitate

Expoziţia Sam Havadtoy - IUBIRI UITATE

Cluj , Cluj-Napoca. Vineri 28 Septembrie 2012 18:00 - Duminică 4 Noiembrie 2012
Muzeul de Arta Cluj

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Sam Havadtoy s-a născut în anul 1952 la Londra într-o familie cu origini în Transilvania. Ajungând la New York în anul 1972 artistul a lucrat ca designer de interioare, cunoscând şi frecventând artişti ca Andy Warhol, Keith Haring, David Bowie, Robert Rauschenberg. Timp de două decenii, după dispariţia tragică a lui John Lennon, Sam Havadtoy a devenit partenerul artistei Yoko Ono. Din anul 2000 trăieşte în Ungaria şi Italia.

În prezent, în cadrul unor expoziţii organizate constant în importante muzee şi galerii, artistul prezintă lucrări ce stau sub semnul curentului neo-pop în care experienţele fundamentale ale libertăţii trăite în ambianţa americană interferează cu un alt tip de raportare socială, cunoscut în ultimul deceniu şi dominat, aşa cum afirmă artistul, de inhibiţii, de presiunea istoriei recente şi lipsa unei culturi critice, tratate însă într-o manieră ironică, plină de umor, cu mijloacele pop-art-ului.

Lucrările au ca trăsătură comună un discurs despre aparenţă şi esenţă, confesiune şi discreţie, seriozitate şi deriziune. În majoritatea lucrărilor, dantela (evocatoare a giulgiului ca element separator al vieţii şi al morţii) apare ca elementul de demarcaţie între aceste aspecte contradictorii a căror substanţă este extrasă din secvenţe ale biografiei artistului.

Expoziţia propusă Muzeului de Artă Cluj-Napoca este în afara faptului că reprezintă o selecţie reprezentativă a operei artistului şi un omagiu pe care Sam Havadtoy îl aduce Transilvaniei, teritoriu de origine al familiei sale.

Mai multe detalii: http://www.macluj.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1061
Cuvinte cheie: Cluj-Napoca
gabriela

Adaugat in urma cu 2808 zile, 26 Sep. 2012

Adaugat de gabrielarostas

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 716

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
david garrett

David Garrett

Cluj, Cluj-Napoca. Vineri 23 Octombrie 2020
baricada folk

Baricada Folk

Cluj, Cluj-Napoca. Vineri 1 Ianuarie 2021
vacanta in delta dunarii 2020

Vacanta in Delta Dunarii 2020

Cluj, Cluj-Napoca. 20 Iun 2020 - 26 Iun 2020
vacanta israel septembrie 2020

Vacanta Israel septembrie 2020

Cluj, Cluj-Napoca. 17 Sep 2020 - 22 Sep 2020
  • Ai ceva de zis?

    .