poze gagyi b an ii master pictura rusu b an i master ceramica
poze gagyi b an ii master pictura rusu b an i master ceramica

Gagyi B., an II, master, pictură / Rusu B, an I, master, ceramică

Cluj , Cluj-Napoca. Joi 25 Mai 2017 19:00
Galeria Casa Matei

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Joi, 25 mai 2017 cu începere de la ora 19 este programat în Galeria Casa Matei penultimul vernisaj din cadrul celei de a şaptea ediţii a Competiţiei de proiecte expoziţionale individuale “EXPO MARATON 2017”, manifestare organizată de Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca în colaborare cu Galeria Casa Matei şi ASUAD şi cu spijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca. Astfel, iubitorii de artă sunt invitaţi să vadă şi să voteze proiectele semnate de Gagyi Botond, an II, master, pictură - GameZone şi Rusu Bogdan Alexandru, an I, master, ceramică - Vegas.

Proiectul GameZone semnat de Gagyi Botond este o meditație asupra reprezentării scenelor colective de socializare dintr-un timp trecut, care se validează și renaște prin mijloacele picturii chiar și în lumea noastră digitalizată. Senzațiile legate de locurile care ne revin din memorie și obiectele existente și astăzi, care susțin aceste senzații, și-au pierdut legătura directă cu mediul real/actual.

Proiectul GameZone tratează problemele picturale și teoretice ale acestei teme, încercând să dea răspuns la întrebările: Ce este realitatea? Ce percepem noi din ea? Ce se prelucrează din ea în ființa noastră? Ce rămâne în memoria noastră în legătură cu un eveniment sau loc din trecut? Unde este limita dintre realitate și imaginație, un spațiu real și un spațiu compozițional fictiv.

La rândul său, proiectul Vegas imaginat de Bogdan Rusu este o instalaţie cu 3-5 sculpturi, care aduce în faţa publicului recuzita iluzionistului; o schimbare de percepţie prin care iluzia pare că este mai aproape, dar cu cât crezi că vezi mai mult, cu atât va fi mai uşor să fii păcălit.

Proiectul Vegas ascunde realitatea sub ochii privitorului, printr-un miraj, care pare că desfiinţează legile naturii, introducând fenomene supranaturale. Iluzionistul se joacă cu percepţia şi psihicul spectatorului asupra realităţii, produce magie şi iluzie. Produce o cunoaştere falsă a unei situaţii prezente înaintea ochilor, determinată de legile de formare a percepţiilor sau de anumite stări psihice.

Galeria Casa Matei vă aşteaptă să participaţi la evenimentele lunii mai şi să decideţi câştigătorul marelui premiu.

Mai multe detalii: http://www.expomaraton.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 289
Cuvinte cheie: Cluj-Napoca
gabriela

Adaugat in urma cu 1107 zile, 24 Mai. 2017

Adaugat de gabrielarostas

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 716

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
david garrett

David Garrett

Cluj, Cluj-Napoca. Vineri 23 Octombrie 2020
baricada folk

Baricada Folk

Cluj, Cluj-Napoca. Vineri 1 Ianuarie 2021
vacanta in delta dunarii 2020

Vacanta in Delta Dunarii 2020

Cluj, Cluj-Napoca. 20 Iun 2020 - 26 Iun 2020
vacanta israel septembrie 2020

Vacanta Israel septembrie 2020

Cluj, Cluj-Napoca. 17 Sep 2020 - 22 Sep 2020
  • Ai ceva de zis?

    .