poze  lansare de carte selfie in oglinda cand femeia devine mama

Lansare de carte: „Selfie în oglindă. Când femeia devine mamă”

Cluj , Cluj-Napoca. Joi 16 Aprilie 2015 18:00
Libraria Independenta BOOKSTORY (Bulevardul Eroilor, nr. 6-8)

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Numar min/max participanti: 50/80

O carte pentru inițiați sau, mai bine spus, inițiate, „Selfie în oglindă”, nu este totuși o lectură dedicată exclusiv mamelor. Dimpotrivă, daca vreti să știți unde și-a pierdut capul o proaspată mamă, această carte vă oferă cel mai fidel gps.” - Sanda Watt

EDITURA HERALD are plăcerea să vă invite la evenimentul de lansare a cărții „Selfie în oglindă. Când femeia devine mamă”, în data de 16 aprilie, la Librăria Independentă Bookstory din Cluj – Napoca. Pe durata unei ore și jumătate, începând cu ora 18:00, vom discuta într-o atmosferă caldă și relaxată despre cartea emoționantă a autoarei RALUCA MARCHIȘ, dar și despre feminitate, despre provocările cu care se confruntă femeia atunci când devine mamă și despre această experiență deopotrivă sublimă și terifiantă. Autoarei i se va alătura și invitata noastră, psihologul NORA NICULESCU, îndrăgită de publicul clujean și din întreaga țară pentru platforma sa online, CuibulBerzelor.ro, și pentru cursurile de educație prenatală pe care le susține.

***

„Această carte vă pune față în față cu fetița care își dorea să fie precum mama ei și cu femeia care și-a făcut loc în viață pentru o mamă și un suflet nou.” - Raluca Marchiș

***

„„Selfie în oglindă. Când femeia devine mamă” este o carte care, înainte de calitatea literară, se remarcă prin calitatea umană - sau de documentare a unor trăiri umane specifice. Este, de altfel, considerentul principal datorită căruia îmbogățește acum portofoliul Editurii Herald.
Nici jurnal, nici ficțiune, „Selfie în oglindă” vorbește în cel mai explicit monolog personal despre căutările identitare cu care se confruntă o femeie care tocmai s-a trezit mamă. Trasând retrospectiv liniația bunică-mamă-fiică, Raluca Marchiș se caută și se regăsește pe rând în fiecare dintre cele trei figuri reprezentative ale reflexiilor unui selfie al cărui sens este unitatea pe care o dobândește după circa 2 ani și sute de pagini scrise.
La rândul lor, cititoarele se vor regăsi și ele în fiecare dintre întrebările, dilemele, bucuriile și neliniștile mamei universale al cărei portret se conturează în „Selfie în oglindă”, un volum în care adevărurile profunde sunt spuse în treacăt, emoțiile intense sunt îmbrăcate în firescul categoriei numite generic mame.
Un text a-feminist, în care maternitatea nu este nici glorie, nici martiriu, „Selfie în oglindă” reinstaurează statutul de cool al feminității simple, neînzorzonate mediatic sau ideologic.
O carte pentru inițiați sau, mai bine spus, inițiate, „Selfie în oglindă”, nu este totuși o lectură dedicată exclusiv mamelor. Dimpotrivă, daca vreti să știți unde și-a pierdut capul o proaspată mamă, această carte vă oferă cel mai fidel gps.” - Sanda WattRALUCA MARCHIȘ, autoare de ficțiune și auto-ficțiune deja la al treilea volum, se prezintă simplu ca „mamă și soție, de meserie bibliotecară, de ocupație ex-corporatistă, de vocație scriitoare”. În afara cărților la care lucrează ca un ceasornicar din secolul trecut, își dă întâlnire cu prietenii și fanii săi și în articolele despre cărți, filme și alte pasiuni publicate în revista LaPunkt și pe site-ul personal, www.ralucamarchis.ro.

***

„Am pus punct tuturor dramelor devenirii și am acceptat schimbarea ca fiind starea naturală de mamă, pe care am îmbrățișat-o împreună cu toate celelalte mame ale lumii, dar păstrând-o pentru noi, ca pe un secret matern.” – Raluca Marchiș

***

INTRAREA LA EVENIMENT ESTE LIBERĂ!
La finalul evenimentului va avea loc o sesiune de autografe.

***

ORGANIZATOR: Editura Herald
SUSȚINĂTORI: Cuibul Berzelor, Bookstory Librărie Independentă
PARTENERI MEDIA: GoKID.ro, Mamica urbana, SuntPitic.ro, CalendarulMagic.ro
POSTS

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/1068666393148045/

Comenteaza pe Facebook
raluca marchis

Adaugat in urma cu 1876 zile, 10 Apr. 2015

Adaugat de Raluca13900

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 2

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
david garrett

David Garrett

Cluj, Cluj-Napoca. Vineri 23 Octombrie 2020
baricada folk

Baricada Folk

Cluj, Cluj-Napoca. Vineri 1 Ianuarie 2021
vacanta in delta dunarii 2020

Vacanta in Delta Dunarii 2020

Cluj, Cluj-Napoca. 20 Iun 2020 - 26 Iun 2020
vacanta israel septembrie 2020

Vacanta Israel septembrie 2020

Cluj, Cluj-Napoca. 17 Sep 2020 - 22 Sep 2020
  • Ai ceva de zis?

    .