poze lily yeh community transformation through art

Lily Yeh - Community Transformation Through Art

Cluj , Cluj-Napoca. Marţi 5 Iunie 2018 17:00
Sala Mare, Casa Matei

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

UNIVERSITATEA DE ARTĂ ŞI DESIGN DIN CLUJ-NAPOCA are plăcerea de a vă invita la conferinţa cu titlul Community Transformation Through Art susţinută de doamna Lily Yeh, artist de renume mondial, fondatoare şi directoare a organizaţiei Barefoot Artists care, de peste 15 ani, funcţionează cu scopul de a aduce schimbări majore în rândul comunităţilor sărace de pe întregul glob cu ajutorul artei şi prin intermediul unor proiecte axate pe îmbunătăţirea existenţei comunităţilor, a mediului înconjurător, pe promovarea dezvoltării economice şi conservarea artei şi culturii indigene.

Înainte de a fi fondat Barefoot Artists în anul 2002, Lily Yeh a pus bazele şi a condus organizaţia Village of Arts and Humanities, care între anii 1968-2004 a contribuit la crearea unui model naţional în dezvoltarea comunităţilor prin intermediul artelor. Utilizând arta ca mediu al schimbărilor sociale, Lily Yeh a influenţat în mod pozitiv multe comunităţi sărace din întreaga lume. Este şi exemplul proiectului din anul 2004 - Rwanda Healing - prin intermediul căruia Lily Yeh a reuşit să transforme comunităţile de supravieţuitori ai genocidului din 1994, din fiinţe îndurerate şi disperate, în societăți independente vibrante şi pline de bucurie.

Referindu-se la activităţile organizației pe care o conduce, Lily Yeh afirmă: Creăm o formă de artă care provine din inimă și reflectă durerea și tristețea din viețile oamenilor. Însă, în același timp, exprimă bucurie, frumusețe și iubire. Un astfel de proces pune bazele construirii unei comunități autentice în cadrul căreia oamenii se regăsesc cu familiile lor, susținuți prin muncă, alimentați de grija unora față de alții, crescându-și și educându-și copiii în acest spirit și astfel fiind martorii schimbării sociale în acțiune.

Conferința Community Transformation Through Art pe care artista Lily Yeh o va susține la UAD Cluj-Napoca împărtășește povești și imagini extrase din proiectele sale de artă comunitară recunoscute în plan internațional, din Philadelphia și până în Rwanda cea răvășită de genocid. În cadrul proiectelor sale globale, spațiile distruse se transformă în pânzele sale. Poveștile oamenilor devin pigmenți, iar talentul și creativitatea acestora reprezintă uneltele de lucru. În centrul operei sale se situează transformările / schimbările (din interiorul) inimii omului.

Vă așteptăm cu drag la conferința susținută de Lily Yeh, marți, 5 iunie 2018, ora 17, în Sala Mare, Casa Matei.

Mai multe detalii: http://www.uad.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1214
Cuvinte cheie: Cluj-Napoca
gabriela

Adaugat in urma cu 2129 zile, 31 Mai. 2018

Adaugat de gabrielarostas

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 803

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
concert zucchero la cluj 2024

Concert Zucchero la Cluj - 2024

Cluj, Cluj-Napoca. Joi 25 Aprilie 2024
concert dj bobo la cluj

Concert DJ Bobo la Cluj

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 16 Noiembrie 2024
electric castle 2024

Electric Castle 2024

Cluj, Cluj-Napoca. 17 Iul 2024 - 21 Iul 2024
discoteca 80 2024 cluj napoca

DISCOTECA '80 2024 @ Cluj-Napoca

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 21 Septembrie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .