poze po ta aeriana expozi ie de vederi fotografice dortmund i cluj

Poșta aeriană: Expoziție de vederi fotografice Dortmund și Cluj

Cluj , Cluj-Napoca. Vineri 24 Februarie 2017 18:00
Muzeul de Artă Cluj

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Studenții la arte vizuale din Cluj-Napoca și Dortmund își suprind orașele prin lentila aparatului foto și le prezintă publicului clujean într-o expoziție de vederi fotografice, generoasă și captivantă, deschisă la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca. Expoziția ”Poșta aeriană”, organizată de Centrul Cultural German, este deschisă vizitatorilor din 24 februarie până în 19 martie. Clujul se arată din cele mai tainice și neobișnuite unghiuri: pereți colorați de artiști stradali, străzi întunecate acoperite de ploaie, locații abandonate, umbre, muchii și unghere ale vieții urbane sau pur și simplu viața locuitorilor. În dialog fotografic cu colegii lor din Dortmund, studenții își proiectează propriile impresii asupra orașului.

Proiectul ”Poșta aeriană”, început în februarie 2016, este o colaborare între Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca și Universitatea Tehnică din Dortmund. În cadrul a două seminarii de fotografie partenere, studenții şi-au fotografiat orașul și și-au trimis fotografiile sub formă de cărți poștale, alături de câteva cuvinte descriptive. Aceștia au trebuit să urmeze motive precum "idyll", "metamorphosis" sau "earthlings" și să răspundă vederilor primite de la colegii din cealaltă țară.
Prin cele 16 teme provocatoare se conturează un portret dinamic – în oglindă – al celor două spații urbane. Expoziția, formată din mai multe sute de vederi foto, este rezultatul acestui proiect unic. ”Proiectul Poșta Aeriană reușeste exact ceea ce își propune Centrul Cultural German în misiunea sa: să inițieze și să susțină dialogul între artiștii din Cluj-Napoca și Germania, să prezinte noi perspective și să apropie pe plan cultural locuri îndepărtate.
Prin cărțile poștale se creează o relație complexă între Dortmund și Cluj-Napoca: ies la iveală diferențele,dar mai ales asemănările dintre aceste orașe europene”, a declarat directorul Centrului Cultural German, Ingo Tegge.
La vernisaj vor fi prezenți curatorii Andrei Budescu (lector universitar, Departamentul de Fotografie al UAD, Cluj-Napoca) și Timo Klos (lector universitar, Departamentul de Fotografie
al TU Dortmund), comisarul de expoziție din partea Muzeului de Artă, Alexandra Sârbu și studenții autori ai vederilor din ambele orașe.

Intrarea este liberă.

O parte din cărțile poștale se pot vedea online pe www.posta-aeriana.ro

Mai multe detalii: http://www.uad.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 295
gabriela

Adaugat in urma cu 879 zile, 21 Feb. 2017

Adaugat de gabrielarostas

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 709

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
electric castle festival 2019

Electric Castle Festival 2019

Cluj, Cluj-Napoca. 17 Iul 2019 - 21 Iul 2019
michael bolton live in concert cluj napoca

Michael Bolton LIVE in Concert • Cluj Napoca

Cluj, Cluj-Napoca. 20 Iul 2019 - 20 Iul 2019
vacanta in serata iubirii 03 august

Vacanta in Serata Iubirii – 03 August

Cluj, Cluj-Napoca. 3 Aug 2019 - 4 Aug 2019
vacanta in israel 05 09 noiembrie 2019

Vacanta in Israel 05-09 Noiembrie 2019

Cluj, Cluj-Napoca. 5 Nov 2019 - 9 Nov 2019
  • Ai ceva de zis?

    .