poze sophia hadjipapa gee cartea orelor
poze sophia hadjipapa gee cartea orelor poze sophia hadjipapa gee cartea orelor poze sophia hadjipapa gee cartea orelor

Sophia Hadjipapa-Gee - Cartea Orelor

Cluj , Cluj-Napoca. Marţi 4 Iunie 2019 19:00 - Duminică 9 Iunie 2019
Galeria Casa Matei, Universitatea de Arta si Design din Cluj-Napoca

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, prin intermediul Departamentului Foto-Video, în colaborare cu Galeria Casa Matei, organizează în perioada 4-9 iunie 2019 expoziția personală a artistei cipriote Sophia Hadjipapa-Gee cu titlul Cartea Orelor. Vernisajul va avea loc marți, 4 iunie 2019, ora 19 în Galeria Casa Matei.

Expoziția constă dintr-o serie de lucrări "mixed media" pe hârtie, prin care Sophia Hadjipapa-Gee explorează „Cartea Orelor” dintr-o perspectivă contemporană. Expoziția inițiază o investigare a conceptului de identitate liminală și de întrepătrundere a identităților și a moștenirilor culturale, așa cum au fost examinate în cercetările teoretice realizate anterior de către artistă.

„Cartea Orelor” este o carte seculară de rugăciuni, folosită la ore canonice din zi de către romano-catolici pentru momentele de rugăciune profundă, populare în special în Evul Mediu, când oamenii erau mai mult îndreptați către iluminare. Sophia Hadjipapa-Gee propune crearea unei Cărți contemporane a Orelor, bazată pe integrarea unor texte și simboluri antice într-o lucrare contemporană.

În ideea că, omenirea a încercat tot timpul să diminueze suferințele și să invoce bunăstare pentru sine și pentru cei dragi, artista din Cipru este interesată de metafizică, sub formă de simboluri și texte protective. Cu ajutorul unor vehicule precum „Cartea Orelor”, „Cărțile Morților”, ea explorează utilizarea Kabbalistică a cuvintelor și simbolurilor protective, cât și utilizarea artefactelor estice meditative, precum yantrele și mandalele.

Proiectul este în desfășurare, iar artista este interesată să culeagă imagini și texte ale căror scop este transcendența din fiecare loc pe care îl vizitează. Câteva pagini au fost deja dedicate formelor și imaginilor culese din Mănăstirile din Bucovina.


Despre artist
Sophia Hadjipapa-Gee trăiește în Cipru, este artist vizual, profesor asociat și membru al laboratorului de cercetare pentru "Studii Culturale și Artă Contemporană" la Universitatea Europeană din Cipru. Sophia are licență în Pictură de la Academia Națională de Arte din Sofia, locul în care și-a completat de asemenea și masterul în Pictură, cât și Doctoratul în Istoria și Teoria Artei. Pe lângă pictură, ea a mai lucrat și la ilustrarea unor poeme și coperți de cărți, a fost implicată în arta publică, intervenții în spații publice, proiecte participative și artă video, toate aceste lucrări fiind prezentate în expoziții și festivaluri internaționale. Sophia Hadjipapa-Gee a coordonat Simpoziomul Internațional de Pictură și Sculptură din Samokov, Bulgaria, din 2015 și este în prezent Directorul Artistic al „International Motion Festival”. De asemenea, Sophia a participat la organizarea Festivalului Internațional „Urban Emptiness Nicosia”, în perioada 10-16 Decembrie 2017 (Cipru). A avut diverse funcții profesionale, a fost membru al comitetului de selecție ale lucrărilor și artiștilor pentru bienale, cât și expert academic în comitetul constitutiv al Noului Curriculum National în Artă, din cadrul Ministerului de Educație și Cultură din Cipru.

Vă așteptăm cu drag la vernisaj!

Mai multe detalii: http://www.uad.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 89
Cuvinte cheie: Cluj-Napoca
gabriela

Adaugat in urma cu 136 zile, 03 Iun. 2019

Adaugat de gabrielarostas

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 713

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
israel 29 30 noiembre 2019 o vacanta de vis

Israel 29-30 Noiembre 2019 O vacanta de vis

Cluj, Cluj-Napoca. 26 Nov 2019 - 30 Nov 2019
taxi primii 20 de ani

Taxi: Primii 20 de ani

Cluj, Cluj-Napoca. Joi 24 Octombrie 2019
de staat

DE STAAT

Cluj, Cluj-Napoca. Vineri 25 Octombrie 2019
alifantis fragileband turneul memorabilia

Alifantis & FragileBand - Turneul Memorabilia

Cluj, Cluj-Napoca. Vineri 1 Noiembrie 2019
  • Ai ceva de zis?

    .