poze tiff music night concertul surpriza al anului

TIFF Music Night – concertul-surpriză al anului

Cluj , Cluj-Napoca. Luni 4 Iunie 2012 21:30 - Marţi 5 Iunie 2012
Hala Flacăra din Cluj (str. Someşului, nr. 2-12)

Categorii: Festivaluri , Muzica si Concerte

TIFF Music Night aduce pe aceeaşi scenă, într-un spaţiu neconvenţional care găzduieşte pentru prima dată concerte, trupele Baba Zula (Turcia) şi Nôze (Franţa), alături de DJ-ii Nico de Transilvania (Marea Britanie), Buscemi (Belgia) şi Sekuoia (Danemarca).

Seara va începe cu un foarte tânăr duo de pe scena underground daneză, Sekuoia. Patrick Alexander Bech-Madsen şi Søren Stenbjerg Gregersen vor asigura warm-up-ul cu un mix de post-dubstep şi r’n’b pentru care revista daneză Soundwave i-a inclus printre cele mai interesante apariţii recente pe scena electro. Sekuoia este adus la TIFF cu sprijinul Ambasadei Regale a Danemarcei la Bucureşti, în cadrul parteneriatului extins pe care festivalul l-a dezvoltat anul acesta cu Danemarca, ce deţine preşedinţia Uniunii Europene până la sfârşitul lunii iunie.

Cu un stil dificil de inclus într-o categorie anume şi cu un nume inspirat de actorul său preferat, DJ-ul belgian Buscemi va anima apoi hala industrială din Cluj cu o combinaţie interesantă de bossa nova, lounge, house, brazilian grooves, afrobeat, drum‘n’bass şi ritmuri balcanice. Abilitatea lui Dirk Swartenbroekx de a mixa cu lejeritate aproape orice genuri muzicale şi de a remixa cu talent piese cunoscute i-au adus faima în cluburile din întreaga lume. Dj Buscemi a remixat cu succes melodii ale unor trupe ca Madredeus şi Calexico, a avut concerte în peste 30 de ţări – solo sau cu propria trupă, Squadra Bossa - şi a lansat mai multe albume, unul dintre ele în colaborare cu pianistul şi compozitorul Michel Bisceglia.

Show-urile lor live explozive au devenit un brand: Nicolas Sfintescu şi Ezéchiel Pailhès, duo-ul din Nôze, vor aduce pe scena TIFF Music Night un performance plin de energie în care muzica electronică se îmbină cu jazz, funk, rock şi sonorităţi balcanice. Muzica celor de la Nôze răsună, de câţiva ani, în cluburile din lumea întreagă. Duo-ul din Paris a atras atenția publicului internațional la Festivalul Sonar 2008 şi şi-a câştigat renumele o dată cu albumul Songs on the Rocks. Nicolas Sfintescu este un foarte apreciat artist de pe scena electro franceză; a început cu hip hop, ca DJ Freak, şi este co-fondator al casei de discuri Circus Company, care produce muzică pentru nume ca Ark sau Jamie Lidell.

După ce, anul trecut, spectatorii încântaţi de prestaţia formaţiei turceşti au pierdut şirul bis-urilor, Baba Zula revine la TIFF cu un nou show care se anunţă memorabil. Spectaculoasele lor reprezentații live includ costume impresionante, instrumente tradiţionale sau improvizate, dansatoare din buric, poezie, teatru şi VJ-ing. Sound-ul lor original, botezat dub oriental sau „Istanbul psychedelia”, este un mix de instrumente orientale ca darbuka, theremin şi saz electric cu sonorităţi electro, rock’n’roll şi reggae.

Trupa s-a înființat în 1996, în Istanbul, fiind formată din Levent Akman (linguri, percuții, mașini, jucării), Murat Ertfel (saz și alte instrumente cu coarde, vocal, oscilatoare, theremin) și cântărețul de darbuka Cosar Kamçi. Baba Zula a fost premiată pentru compoziţiile în teatru şi film, regizorul Fatih Akin incluzând-o în filmul Crossing The Bridge - The Sound Of Istanbul (2005), o radiografie a celor mai importante curente ale muzicii turceşti contemporane.

Un entertainer desăvârşit – aşa a descris-o presa anglo-saxonă pe cea care va închide TIFF Music Night, pe 4 iunie: Nico de Transilvania. Născută în Zalău, pe numele ei real Nicoleta Cărpineanu, artista s-a stabilit de câţiva ani în Brighton, Marea Britanie, unde şi-a făcut un nume cu stilul său eclectic, în care se împletesc muzica balcanică cu cea swing şi electro. În show-urile ei live, clarinetişti, cântăreţi la tubă, dansatori şi diverşi performeri însoţesc uneori ritmurile pline de energie, irezistibile. Nico de Transilvania a avut colaborări cu Gogol Bordello şi Shukar Collective, a susţinut concerte la festivaluri precum The Big Chill, Secret Garden, Brighton, Eurocultured şi organizează periodic în Brighton un eveniment care a devenit rapid cunoscut, numit Super Mishto.

Preţul unui bilet la TIFF Music Night este 40 de lei, dacă acesta este achiziţionat în avans, şi 50 de lei, în ziua concertului. Biletele pot fi cumpărate de pe www.biletmaster.ro şi, începând din 28 mai, la casieriile TIFF din Cluj.

Tot pe www.biletmaster.ro şi de la casieriile TIFF din Cluj (din 28 mai) pot fi cumpărate biletele şi pentru celălalt concert mult-aşteptat la TIFF, al trupei-cult Laibach. Pe 6 iunie, de la 23.45, formaţia va cânta la Hotel Continental, după proiecţia din Piaţa Unirii a filmului pentru care a compus coloana sonoră, Cerul de fier/ Iron Sky. Spectatorii pot opta pentru un bilet la 20 de lei, cu care pot intra atât la concert cât şi la proiecţia filmului, sau pentru unul de 15 lei, valabil doar pentru concert.


Mai multe detalii: http://www.tiff.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 494
Cuvinte cheie: jazz , rock , Evenimente Cluj-Napoca
gabriela

Adaugat in urma cu 2698 zile, 25 Mai. 2012

Adaugat de gabrielarostas

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 713

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
israel 29 30 noiembre 2019 o vacanta de vis

Israel 29-30 Noiembre 2019 O vacanta de vis

Cluj, Cluj-Napoca. 26 Nov 2019 - 30 Nov 2019
taxi primii 20 de ani

Taxi: Primii 20 de ani

Cluj, Cluj-Napoca. Joi 24 Octombrie 2019
de staat

DE STAAT

Cluj, Cluj-Napoca. Vineri 25 Octombrie 2019
alifantis fragileband turneul memorabilia

Alifantis & FragileBand - Turneul Memorabilia

Cluj, Cluj-Napoca. Vineri 1 Noiembrie 2019
  • Ai ceva de zis?

    .