poze concert educativ la academia de muzica gh dima

Concert educativ la Academia de Muzica Gh. Dima

Cluj , Cluj-Napoca. Sâmbătă 15 Februarie 2014 12:00

Categorii: Muzica si Concerte , Spectacole si Filme

Corul Filarmonicii, condus de maestrul Cornel Groza, va invita alaturi de cei mici, la primul Concert educativ din acest an, sambata, 15 februarie, de la ora 12, in sala Studio a Academiei de Muzica „Gh. Dima”.

Dirijorul Matei Pop va prezenta lucrari de Dan Voiculescu, Tudor Jarda, Simeon Nicolescu, Gheorghe Danga, Alexandru Pascanu, Enrique Fabrez, Julio Dominguez si Orlando di Lasso.

Concertele educative fac parte din obiectivele Filarmonicii inca de la infiintarea institutiei. Ele au luat forme diferite, de la un directorat la altul, scopul lor insa a fost mereu acelasi: de a ne “creste” si de a ne forma publicul de maine, de a ne asigura ca vom avea sali pline la concerte si pe viitor. Spectacolele au fost uneori denumite “Concerte educative”, “Concerte pentru tineret” sau “Concerte de familie”, realizand genul acesta de evenimente in parteneriat cu Academia de Muzica “Gheorghe Dima”, sub egida programului de muzica clasica pentru copii, Do, Re, Mi, start!. Din anul 2004 apelam la dirijorul Matei Pop pentru prezentarea acestor concerte, tocmai pentru a incerca o formula interactiva, stimuland micii spectatori la dialog si trezindu-le apetitul pentru muzica.

Filarmonica de Stat “Transilvania” mentine aceeasi abordare a acestor concerte, precum cea din stagiunea anterioara (2012-2013), si anume implicarea tuturor ansamblurilor institutiei: Cvartetul Transilvan, Corul si Orchestra Filarmonicii. Prin acest lucru, incercam sa le trezim micilor spectatori interesul pentru o varietate cat mai mare de genuri muzicale, sa ii facem sensibili nu numai la genul simfonic sau la cel coral “a cappella”, ci si la muzica de camera. Este, de fapt, o alternativa cu care vine o institutie de cultura la ceea ce ofera astazi, in exces, televiziunea sau jocurile pe calculator.

Mai multe detalii: http://www.bestmusic.ro/

Pret bilet: 5 Lei

Comenteaza pe Facebook
popadriana

Adaugat in urma cu 1953 zile, 11 Feb. 2014

Adaugat de popadriana

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 12566

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
concert tom jones la cluj napoca

Concert Tom Jones la Cluj-Napoca

Cluj, Cluj-Napoca. Miercuri 26 Iunie 2019
concert bzn grand finale tour

Concert BZN - Grand Finale Tour

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 22 Iunie 2019
electric castle festival 2019

Electric Castle Festival 2019

Cluj, Cluj-Napoca. 17 Iul 2019 - 21 Iul 2019
michael bolton live in concert cluj napoca

Michael Bolton LIVE in Concert • Cluj Napoca

Cluj, Cluj-Napoca. 20 Iul 2019 - 20 Iul 2019
  • Ai ceva de zis?

    .