poze spectacol folcloric cantece de dragobete la cluj napoca

Spectacol folcloric "Cantece de Dragobete" la Cluj Napoca

Cluj , Cluj-Napoca. Vineri 21 Februarie 2014 18:00

Categorii: Muzica si Concerte , Spectacole si Filme

Spectacol de Dragobete la Casa de Cultura a Studentilor din Cluj Napoca

Consiliul Judetean Cluj impreuna cu Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj, institutie de cultura care functioneaza sub autoritatea forului administrativ judetean, organizeaza vineri, 21 februarie, ora 18.00, la Casa de Cultura a Studentilor, un spectacol folcloric cu cele mai frumoase cantece de dragoste ale folclorului romanesc, spectacol dedicat sarbatorii de “Dragobete”.

Sarbatoarea de “Dragobete” este o manifestare arhaica romaneasca iar personajul principal, Dragobetele, un barbat chipes si iubaret, este o divinitate asemanatoare lui Eros sau Cupidon. Fiind considerat fiul Dochiei, Dragobetele este un zeu navalnic, nasul cosmic al dacilor. La inceputul primaverii acesta oficia intotdeauna, din cer, nunta tuturor vietuitoarelor. In decursul anilor, traditia s-a extins si la oameni, astfel incat de „Dragobete” fetele si baietii se intalnesc pentru ca iubirea lor sa tina tot anul, precum a pasarilor („mesagerii cerului”) ce se logodesc in acea zi. Iar pentru ca Dragobetele este un zeu al bunei dispozitii – de ziua lui avand loc petreceri – de multe ori, din aceasta zi debuteaza si viitoarele casnicii.

La spectacolul de vineri vor participa – alaturi de Orchestra Profesionista “Cununa Transilvana” a C.J.C.P.C.T.Cluj (dirijor Ovidiu Bartes) artisti de renume, precum Dumitru Farcas, Dorel Visan, Mariana Morcan si Florin Rosan – si o pleiada de noi si promitatori interpreti de muzica populara: Oana Carmen Bozga, Bogdan Toma, Diana Carlig, Radu Lazar, Andreea Ciupe, Raul Olteanu, Georgiana Lobont, Adrian Buza, Ioana Ștetco, Ionut Koblicska, Ioana Breda Morar, Silviu Adrian Popa, Vladuta Lupau, Anamaria Marti, Adrian Socaciu, Iulia Bucur, Florin Bota, Mihaela Grindean, Alex Vaida, Mihai Varva Jr., Diana Abrudan. De asemenea, la manifestare va participa si Ansamblul Folcloric „Transilvania”, impreuna cu Orchestra Casei de Cultura a Municipiului Cluj-Napoca. Intrarea la spectacol este libera.
Cat costa?
Intrare libera

Mai multe detalii: http://www.orasulm.eu/

Comenteaza pe Facebook
popadriana

Adaugat in urma cu 2231 zile, 20 Feb. 2014

Adaugat de popadriana

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 12566

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
boy harsher us hide us

Boy Harsher [us], Hide [us]

Cluj, Cluj-Napoca. Joi 2 Aprilie 2020
david garrett

David Garrett

Cluj, Cluj-Napoca. Vineri 23 Octombrie 2020
baricada folk

Baricada Folk

Cluj, Cluj-Napoca. Vineri 1 Ianuarie 2021
concert acustic fara zahar

Concert acustic Fără Zahăr!

Cluj, Cluj-Napoca. Vineri 3 Aprilie 2020
  • Ai ceva de zis?

    .