poze concert nicolae dumitru in premiera la cluj

Concert Nicolae Dumitru in premiera la Cluj

Cluj , Cluj-Napoca. Marţi 5 Noiembrie 2013 19:00 - Marţi 5 Noiembrie 2013
Strada IC Bratianu, nr.25

Categorii: Muzica si Concerte

Marti, 5 noiembrie 2013, ora 19.00, Studioul de Concerte al Academiei „Gh. Dima” din Cluj va gazdui un eveniment in premiera: pianistul Nicolae Dumitru se va adresa publicului cu un recital-pledoarie dedicat creatiei lui J. S. Bach.

Ineditul consta in faptul ca Nicolae Dumitru nu ofera publicului un recital traditional de pian, ci un adevarat monolog muzical, denumit “Patimile dupa Bach”. Acest spectacol se afla deja la a doua editie la Teatrul Act din Bucuresti, si reprezinta alternarea momentelor de interpretare pianistica cu expuneri de improvizatie libera, legate de piesele interpretate.
Prin carisma si talentul remarcabil (Nicolae Dumitru sustine o intensa activitate concertistica in Europa si Rusia) pianistul realizeaza un spectacol unic pe scena romaneasca, in care piese de cea mai mare complexitate se ingemaneaza cu adevarate pledoarii pentru arta clasica, expuse pe intelesul si vibratia emotionala a liceenilor. Cum scria Agenda LiterNet, "Nicolae Dumitru realizează un one man show, al cărui fir epic porneşte de la experienţe personale, decupează tablouri din istoria Europei, recompune imagini, demolează mituri sau recreează altele noi, totul având în centru muzica. Situat la graniţa dintre teatrul experimental şi recitalul cameral, spectacolul pianistului Nicolae Dumitru are un ritm antrenant şi o structură cu pante tensionale ce culminează în cascade sonore. Discursul este creat ad-hoc, pigmentat de charisma şi umorul artistului, cu rol de tranziţie între momentele de ascultare-vizionare şi cele de interiorizare şi contemplaţie."
Concertul reprezinta un prim experiment de acest gen din Romania, inclus inr-un proiect national, ce cuprinde 15 orase filarmonice si centre culturale. Reunit sub denumirea generica "ConCerto!", acest proiect este sponsorizat de catre Raiffeisen Bank Romania.Aceasta companie a sprijinit astfel nu doar un recital, ci un adevarat proiect national de popularizare a muzicii clasice. Cuprinzand evenimente educationale pentru elevi de liceu si studenti, precum si recitaluri de stagiune, acest proiect - „Concerto!”- este menit sa stabileasca o punte de comunicare intre artist si ascultator, o baza ideatica prin care tinerii sa descopere placerea unui concert.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 489

Eveniment postat de organizator

scrises ltd

Adaugat in urma cu 2640 zile, 30 Oct. 2013

Adaugat de A7539

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 30

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
serata iubirii pentru cei singuri 19 decembre 2020

Serata Iubirii pentru cei Singuri 19 decembre 2020

Cluj, Cluj-Napoca. Duminică 19 Decembrie 2021
  • Ai ceva de zis?

    .