poze concert simfonic dirijat de gabriel bebeselea cluj napoca

Concert Simfonic dirijat de Gabriel Bebeselea, Cluj-Napoca

Cluj , Cluj-Napoca. Vineri 15 Mai 2015

Categorii: Muzica si Concerte

Filarmonica de Stat „Transilvania” are placerea sa va invite vineri, 15 mai 2015, incepand cu ora 19, la Concertul Simfonic sustinut de Orchestra Filarmonicii, sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeselea.


Pe scena Colegiului Academic va urca tanarul si talentatul violonist Artur Kaganovskiy, pentru a interpreta Concertul nr. pentru vioara, in sol minor, de Max Bruch. Din programul serii fac parte si Concertul pentru orchestra de coarde nr. 1, de Sigismund Todua si Simfonia nr. 4 in fa minor, de Piotr Ilici Ceaikovski.

Concertul este realizat in colaborare cu Academia de Muzica „Gheorghe Dima”, Festivalul „Sigismund Toduta” si Notes&Ties.

Absolvent al Academiei de Muzica „Gheorghe Dima”, unde a studiat cu Petre Sbarcea, Gabriel Bebeselea a urmat apoi cursurile de masterat al Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, cu Horia Andreescu, in prezent fiind doctorand al aceleiasi institutii, sub conducerea lui Dan Dediu. De asemenea, dirijorul este masterand al Universität für Musik und darstellende Kunst din Viena, sub indrumarea profesrului Mark Stringer.

La doar 26 de ani, Gabriel Bebeselea este recunoscut ca unul dintre „cei mai inzestrati dirijori ai Romaniei ultimelor decade” (Jurnalul Festivalului „George Enescu”, 2011). Dupa ce a castigat Premiul I la Concursul de Dirijat „Jeunesses Musicales” din 2010, a fost numit dirijor principal al Operei din Iasi, devenind cel mai tanar dirijor intr-o astfel de postura din Romania. Odata cu stagiunea 2013-2014, a fost numit si Dirijor Invitat Principal la Filarmonica din Sibiu. Este si dirijor principal al Sibiu Youth Orchestra (al carei director muzical a fost intre 2006-2009). In anul 2009, Gabriel Bebeselea a devenit Dirijorul Ansamblului Icon Arts, una dintre cele mai apreciate formatii de muzica contemporana, cu care a concertat in Romania, la Helsinki si in Festivalul „Enescu”.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 382
Cuvinte cheie: Cluj-Napoca
miriam miriam

Adaugat in urma cu 1960 zile, 13 Mai. 2015

Adaugat de Valpro

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3593

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
david garrett

David Garrett

Cluj, Cluj-Napoca. Vineri 23 Octombrie 2020
baricada folk

Baricada Folk

Cluj, Cluj-Napoca. Vineri 1 Ianuarie 2021
vacanta in japonia noiembrie 2020 sarbatoarea toamnei

Vacanta in Japonia noiembrie 2020 –Sarbatoarea toamnei

Cluj, Cluj-Napoca. 16 Nov 2020 - 16 Nov 2020
vacanta pentru singles israel 22 27octombrie vacanta ta de vis

Vacanta pentru Singles -Israel 22-27Octombrie- vacanta ta de vis!

Cluj, Cluj-Napoca. 22 Oct 2020 - 27 Oct 2020
  • Ai ceva de zis?

    .