poze concert simfonic dirijat de gabriel bebeselea cluj napoca

Concert Simfonic dirijat de Gabriel Bebeselea, Cluj-Napoca

Cluj , Cluj-Napoca. Vineri 15 Mai 2015

Categorii: Muzica si Concerte

Filarmonica de Stat „Transilvania” are placerea sa va invite vineri, 15 mai 2015, incepand cu ora 19, la Concertul Simfonic sustinut de Orchestra Filarmonicii, sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeselea.


Pe scena Colegiului Academic va urca tanarul si talentatul violonist Artur Kaganovskiy, pentru a interpreta Concertul nr. pentru vioara, in sol minor, de Max Bruch. Din programul serii fac parte si Concertul pentru orchestra de coarde nr. 1, de Sigismund Todua si Simfonia nr. 4 in fa minor, de Piotr Ilici Ceaikovski.

Concertul este realizat in colaborare cu Academia de Muzica „Gheorghe Dima”, Festivalul „Sigismund Toduta” si Notes&Ties.

Absolvent al Academiei de Muzica „Gheorghe Dima”, unde a studiat cu Petre Sbarcea, Gabriel Bebeselea a urmat apoi cursurile de masterat al Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, cu Horia Andreescu, in prezent fiind doctorand al aceleiasi institutii, sub conducerea lui Dan Dediu. De asemenea, dirijorul este masterand al Universität für Musik und darstellende Kunst din Viena, sub indrumarea profesrului Mark Stringer.

La doar 26 de ani, Gabriel Bebeselea este recunoscut ca unul dintre „cei mai inzestrati dirijori ai Romaniei ultimelor decade” (Jurnalul Festivalului „George Enescu”, 2011). Dupa ce a castigat Premiul I la Concursul de Dirijat „Jeunesses Musicales” din 2010, a fost numit dirijor principal al Operei din Iasi, devenind cel mai tanar dirijor intr-o astfel de postura din Romania. Odata cu stagiunea 2013-2014, a fost numit si Dirijor Invitat Principal la Filarmonica din Sibiu. Este si dirijor principal al Sibiu Youth Orchestra (al carei director muzical a fost intre 2006-2009). In anul 2009, Gabriel Bebeselea a devenit Dirijorul Ansamblului Icon Arts, una dintre cele mai apreciate formatii de muzica contemporana, cu care a concertat in Romania, la Helsinki si in Festivalul „Enescu”.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 352
Cuvinte cheie: Cluj-Napoca
miriam miriam

Adaugat in urma cu 1751 zile, 13 Mai. 2015

Adaugat de Valpro

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3593

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
revelion 2020 pentru persoane singure

REVELION 2020 - pentru PERSOANE SINGURE

Cluj, Cluj-Napoca. 31 Dec 2020 - 1 Ian 2021
agile mammoths games la casa de agile

Agile Mammoths Games - La Casa de Agile

Cluj, Cluj-Napoca. 12 Mar 2020 - 12 Mar 2020
concert holograf classic rock

Concert Holograf - Classic Rock

Cluj, Cluj-Napoca. Duminică 1 Martie 2020
rampue

Rampue

Cluj, Cluj-Napoca. Vineri 6 Martie 2020
  • Ai ceva de zis?

    .