poze lucian ban si sam newsome la teatrul maghiar de stat cluj

Lucian Ban şi Sam Newsome la Teatrul Maghiar de Stat Cluj

Cluj , Cluj-Napoca. Duminică 4 Decembrie 2011 18:00 - Duminică 4 Decembrie 2011
Teatrul Maghiar de Stat Cluj

Categorii: Muzica si Concerte

De la muzica folk românească la jazz American, de la Bartok & Enescu la jazz modern, de la Marta Sebestyen & colinde din Transilvania la viitorul jazz!

Cel mai bun muzician european de jazz în concert la Cluj-Napoca...

Pianistul şi compozitorul Lucian Ban, stabilit din 1999 în Statele Unite, este considerat de criticul american Bruce Lee Galanter drept “unul dintre cei mai talentaţi pianişti care au venit la New York în ultimul deceniu.” acum revine la Teatrul Maghiar din Cluj cu o altă trupă, The Romanian-American Jazz Orchestra. Concertul promite o extravaganţă de jazz pentru o orchestră formată din 11 instrumente.

Orchestra de Jazz Româno-Americană, rezultatul colaborării a două culturi foarte diferite, vă aduce la Cluj-Napoca, premiera mondială a unei lucrări cu mai multe părţi, concepută, realizată şi aranjată de pianistul Lucian Ban, născut în România şi.de saxofonistul american Sam Newsome.

Prezentat de Teatrul Maghiar cu sprijinul considerabil acordat de către Fundaţia CEC Artslink, acest ansamblu artistic prezintă muzicieni de pe ambele părţi ale Atlanticului: din SUA - Nasheet Waits (tobe) şi Eric Revis (bas), din România – Cristian Soleanu (saxofon), Mircea Neamţu (trombon), Gabriel Cupsa (trompetă franceză), Ştefan Dobrican (trompetă), Gabriel Gyarmati (trompetă) şi din Olanda - Joe Bowie (trombon) şi Cătălin Milea (saxofon).

Lucian Ban este absolvent al Academiei de Muzica "Gheroghe Dima" si unul dintre puţinii artisti clujeni de mare succes la New York. Saxofonistul Sam Newsome este considerat, astăzi, unul dintre cei mai buni trei saxofonişti soprano din lume.
Sam Newsome şi Lucian Ban au mai colaborat la realizarea muzicii cu inspiraţie românească de pe CD-ul lor proclamat Suita Jazzului Româno-American (Jazzaway Records) – un proiect care a făcut turul Americii şi turul Europei (inclusiv un spectacol la Teatrul Maghiar în iunie 2010, cu toate biletele vândute) şi a câştigat laudele atât din partea criticilor, cât şi din partea audienţei.

Despre proiectul si albumul „The Romanian-American Jazz Suite”, criticul Bill Milkowsky de la revista JazzTimes a scris, după turneul de lansare în SUA: “Această colaborare unică dintre Sam Newsome, muzician american la saxofon soprano şi pianistul român Lucian Ban, ambii activand de ani buni pe scena de jazz newyorkeză, aduce o dovadă în plus că jazz-ul este într-adevăr un limbaj universal în sec 21 ….”

Combinând muzica folk românească cu jazzul american, proiectul reprezintă perspectiva atât a unui cântăreţ de jazz american care explorează muzica folk românească, cât şi a unui cântăreţ român de jazz care reinvestighează muzica ţării sale după câţiva ani de locuit în America. De la Bartok şi Enescu, de la melodiile căutate ale Martei Sebestyen, şi de la Colindele Transilvane la libertatea jazzului, Orchestra de Jazz Româno-Americană promite a fi evenimentul muzical al anului în Cluj-Napoca.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 605
Cuvinte cheie: jazz , Evenimente Cluj-Napoca
gabriela

Adaugat in urma cu 3012 zile, 29 Nov. 2011

Adaugat de gabrielarostas

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 715

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
revelion 2020 pentru persoane singure

REVELION 2020 - pentru PERSOANE SINGURE

Cluj, Cluj-Napoca. 31 Dec 2020 - 1 Ian 2021
agile mammoths games la casa de agile

Agile Mammoths Games - La Casa de Agile

Cluj, Cluj-Napoca. 12 Mar 2020 - 12 Mar 2020
concert holograf classic rock

Concert Holograf - Classic Rock

Cluj, Cluj-Napoca. Duminică 1 Martie 2020
rampue

Rampue

Cluj, Cluj-Napoca. Vineri 6 Martie 2020
  • Ai ceva de zis?

    .