poze cazacii zburatori la cluj

Cazacii Zburatori la Cluj

Cluj , Cluj-Napoca. Joi 2 Martie 2017
Casa de Cultura a Studentilor Cluj

Categorii: Spectacole si Filme

Cazacii zburatori din Ansamblul Academic Kalina aduc dansurile ucrainiene in premiera la Casa de Cultura a Studentilor din Cluj pe 2 martie!

Cele mai frumoase dansuri si melodii traditionale ucrainiene vor delecta, in premiera, publicul clujean, pe 2 martie la Casa de Cultura a Studentilor Cluj ! Supranumiti “cazacii zburatori”, membrii Ansamblului Academic Kalyna din Kiev aduc la Cluj coregrafii spectaculoase si “bijuterii” folclorice intr-o frumoasa epopee de dragoste si razboi! Artistii impresioneaza spectatorii prin virtuozitate si autenticitate si se transpun in vremurile memoriale in care flacaii falnici strabateau padurile ucrainiene manati de setea de dreptate, dar si de dorul fetei iubite.

Adevarat simbol al culturii ucrainiene, ansamblul format din cor, balet si orchestra reuneste in formula actuala 47 de membrii ce aduc pe scena adevarate musicaluri folclorice. Fondat in 1981 Ansamblul Academic Kalyna poarta de 35 de ani folclorul local in jurul lumii.

Spectacolele cazacilor sunt asemuite unor tablouri muzicale, in care se impletesc momentele coregrafice deosebite si maiestria interpretativa. Din spectacol nu lipsesc instrumentele traditionale si costumele populare ucrainiene, de o frumusete deosebita.

Cazacii zburatori din Ansamblul Kalyna au castigat de-a lungul timpului numeroase concursuri nationale si internationale si au reprezentat arta populara ucraineana la festivaluri culturale din Spania, Olanda, Belgia, Germania, China, Coreea, Indonezia, Chile, Egipt, Israel, Italia si multe alte tari.

In prezent cazacii zburatori din Ansamblul Academic Kalyna isi desfasoara activitatea sub conducerea directorului artistic Valery Debelii - Artist Emerit al Ucrainei. In decursul celor 35 de ani de activtate functia de director artistic al Ansamblului a mai fost ocupata de Valery Plump, Victor Lysyuk, Anatoliy Dubina, Grigori Voronov, Serghei Dudko, Tatiana Kumanovska, Andrew Veres, Valentyn Kozachenko.

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/358376831189004

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 804
Cuvinte cheie: Cluj-Napoca
valentina

Adaugat in urma cu 2590 zile, 24 Feb. 2017

Adaugat de ValiBarbu

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1581

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
concert zucchero la cluj 2024

Concert Zucchero la Cluj - 2024

Cluj, Cluj-Napoca. Joi 25 Aprilie 2024
concert dj bobo la cluj

Concert DJ Bobo la Cluj

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 16 Noiembrie 2024
electric castle 2024

Electric Castle 2024

Cluj, Cluj-Napoca. 17 Iul 2024 - 21 Iul 2024
discoteca 80 2024 cluj napoca

DISCOTECA '80 2024 @ Cluj-Napoca

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 21 Septembrie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .