poze teatrul vigszinhaz din budapesta prezinta doua spectacole la cluj
poze teatrul vigszinhaz din budapesta prezinta doua spectacole la cluj poze teatrul vigszinhaz din budapesta prezinta doua spectacole la cluj

Teatrul Vígszínház din Budapesta prezintă două spectacole la Cluj

Cluj , Cluj-Napoca. Marţi 8 Mai 2012 18:00 - Miercuri 9 Mai 2012
Sala Studio si Sala mare a Teatrului Maghiar de Stat Cluj

Categorii: Spectacole si Filme

Ciuma în regia lui András Dömötör este programată marţi, 8 mai de la ora 20 şi miercuri, 9 mai de la ora 18 în Sala Studio si Punk Rock în regia lui Enikő Eszenyi, în data de 9 mai, de la ora 20, în Sala Mare.

În Ciuma, după romanul lui Albert Camus, care a fost tradus în aproape toate limbile lumii, un actor joacă mai multe personaje, locuitori ai oraşului Oran, lovit de ciumă. Spectacolul în limba franceză a fost jucat la Paris de mai mult de 400 de ori; în versiunea în limba maghiară joacă actorul Géza D. Hegedűs.

(Adaptarea scenică: Francis Huster, traducerea: László Márton)

Punk Rock prezintă o temă care până acum nu a apărut în teatrele din Ungaria: vorbeşte cu mult umor despre conflictele şi problemele elevilor, dar cu o forţă şi sinceritate consternantă. În acest mod ajută la înţelegerea şi asimilarea unor întâmplări cum a fost tragedia din Norvegia.

O nouă fată soseşte într-o şcoală engleză: până acum, Lilly a călătorit din oraş în oraş cu părinţii săi. William, băiatul ciudat, retras devine ocrotitorul ei: o ajută cu sfaturi practice, o iniţiază în viaţa şcolii, o prezintă prietenilor: Bennett cel şmecher, Chadwick cel isteţ, Nicholas cel frumos, Cissy cea de gaşcă şi Tanya cea fricoasă. Lilly îşi găseşte locul repede, poate prea repede pentru William...
Între zidurile şcolii iubirea şi lupta pentru putere fac ravagii exact ca şi în lumea adulţilor. Elevii sunt forţaţi să se maturizeze prea repede: independenţa lor este de fapt singurătate, pierderea siguranţei, a inocenţei.

Punk Rock nu este musical, totuşi muzica reprezintă un element important al întâmplărilor, genul punk înseamnând pentru tineri posibilitatea identificării.

La sfârşitul lunii mai, Teatrul Maghiar de Stat Cluj va prezenta trei spectacole la Budapesta: Strigăte şi şoapte (r. Andrei Şerban), Ubu rege (r. Alain Timar) şi Alcoolicii (r. Gábor Tompa).

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 482
Cuvinte cheie: rock , Evenimente Cluj-Napoca
gabriela

Adaugat in urma cu 4374 zile, 04 Mai. 2012

Adaugat de gabrielarostas

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 809

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
concert zucchero la cluj 2024

Concert Zucchero la Cluj - 2024

Cluj, Cluj-Napoca. Joi 25 Aprilie 2024
concert dj bobo la cluj

Concert DJ Bobo la Cluj

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 16 Noiembrie 2024
electric castle 2024

Electric Castle 2024

Cluj, Cluj-Napoca. 17 Iul 2024 - 21 Iul 2024
discoteca 80 2024 cluj napoca

DISCOTECA '80 2024 @ Cluj-Napoca

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 21 Septembrie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .