poze valori filosofice romane ti

Valori Filosofice Românești

Constanta , Constanta. Vineri 16 Noiembrie 2018 14:00 - Sâmbătă 17 Noiembrie 2018
Centrul Cultural Educativ pentru Tineret JEAN CONSTANTIN, Bd. Ferdinand nr.56

Categorii: Alte Evenimente , Expozitii si Lansari de carte , Conferinte si Seminarii

Ziua Mondială a Filosofiei, sărbătorită de UNESCO în a treia zi de joi din luna noiembrie, invită la cunoaștere de sine, reflecție, dialog și o reînnoire constantă a perspectivelor umaniste. În acest an centenar, Noua Acropolă Constanța și Centrul Cultural Teodor T. Burada vă invită vineri 16 noiembrie și sâmbătă 17 noiembrie la Centrul Cultural Educativ pentru Tineret JEAN CONSTANTIN să descoperiți „VALORI FILOSOFICE ROMÂNEȘTI.

Evenimentul va debuta vineri, la ora 14, cu o conferință pe tema: Filosofie pentru Viitor. Cum ne putem apropia astăzi de vechea știință a căutării înțelepciunii? Cum o putem utiliza pentru a ne dezvolta discernământul, imaginația, creativitatea și bunăvoința pentru a deveni, precum marile personalități istorice, protagoniștii propriei vieți și parte constructivă a societății?

A doua parte a evenimentului aduce în atenție o serie de personalități marcante din istoria României, care au contribuit la domeniul lor de activitate cu entuziasm pentru cunoaștere, orientare spre adevăr, autenticitate și forță creatoare – valori universale ale spiritului filosofic. La ora 15:30 publicul este invitat la prezentarea multimedia Titu Maiorescu, iar de la ora 16:30 o pot cunoaște pe Alice Voinescu, eleva lui Titu Maiorescu și prima femeie doctor în filosofie din România.

Sâmbătă vor fi prezentați poetul și filosoful Lucian Blaga, începând cu ora 11:00, istoricul religiilor și scriitorul Mircea Eliade de la ora 12:00 și filosoful Constantin Noica de la ora 13:00.

Intrarea este liberă.

Vă așteptăm!

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/Zilele-Filosofiei-2176276405928314/

Pret bilet: gratuit

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 628
Cuvinte cheie: Constanta

Eveniment postat de organizator

noua acropola

Adaugat in urma cu 2086 zile, 06 Nov. 2018

Adaugat de NouaAcropola

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 176

  • Ai ceva de zis?

    .