poze campionatele internationale de atletism constanta 3 iunie 2011
poze campionatele internationale de atletism constanta 3 iunie 2011

Campionatele Internationale de Atletism CONSTANTA 3 Iunie 2011

Constanta , Constanta. Vineri 3 Iunie 2011 18:00

Categorii: Alte Evenimente , Sport si Excursii , Jocuri si Concursuri

Numar min/max participanti: 100/500

Campionatele Internationale de Atletism CONSTANTA 3 Iunie 2011

In data de 3 iunie, cu incepere de la ora 18, iubitorii sportului rege, in contextul celor cinci cercuri ingemante, vor avea posibilitatea sa-i urmareasca “live” pe cei mai valorosi atleti romani ai momentului, acestia, alaturi de cativa sportivi din Italia, Bulgaria, Turcia, Tunisia, Liban si Moldova, fiind hotarati sa ofere un spectacol de neuitat. Pentru ca intrecerea sa fie si mai atractiva, federatia de specialitate a stabilit ca editia de pe Litoral sa reprezinte criteriu de verificare si selectie pentru atletii nostri, in perspectiva Campionatul European pe echipe, Liga I (editia cu numarul 13), programat sa se desfasoare intre 18-19 iunie, la Izmir, unde Romania si-a fixat ca obiectiv promovarea in Superliga. De altfel, lotul care ne va reprezenta in Turcia, va fi supus aprobarii Consiliul Federal, tot la Constanta, in data de 4 iunie.
Este pentru a doua oara cand Constanta gazduieste Campionatele Internationale de Atletism, competitie sportiva cu o mare traditie, considerata drept una dintre cele mai vechi pe continentul european. Am ajuns, asadar, la cea de-a 56-a editie, iar politica Federatiei Romane de Atletism de a da prilejul unor orase importante ale tarii sa ofere un cadru propice desfasurarii intrecerilor, s-a imbinat cum nu se poate mai armonios cu istoricul acestei discipline sportive pe melegurile dobrogene, dar si cu maiestria de care au dat dovada cei care au incheiat de renovat, anul trecut, Stadionul “Farul”.

In acest an, competitia noastra traditionala va fi onorata de prezenta profesorului Francis William Dick, presedintele Asociatiei Europene a Antrenorilor, pentru prima oara prezent in Romania.


Vor fi premiate cele mai bune performante stabilite in cadrul concursului de catre seniori, conform tabelei internationale de punctaj, cu cate 1000 de euro atat la feminin, cat si la masculin. Totodata, este a treia editie cand o splendida cupa este pusa in joc, trofeul urmand sa ramana in posesia castigatorului a trei editii. Anul trecut, triplusaltistului Marian Oprea, desemnat, in acelasi timp, si cel mai bun atlet in 2010, i s-a inscriptionat numele pe trofeu, ca al doilea laureat, dupa ce premiera i-a apartinut discobolei Nicoleta Grasu. Din pacate, conditiile “din teren” nu permit derularea probelor de aruncari in lumina nocturnei constantene, fapt care a impus organizarea, in paralel, la CSN Snagov-Silistea, a acestora, bineinteles, ele contand in clasamentul general al Internationalelor.

Cu ocazia Campionatelor Internationale de Atletism ale Romaniei, se decerneaza si unele trofee omagiale, in cadrul Memorialelor: “Lia Manoliu” - disc femei; “Ioan Soter” - inaltime (masculin si feminin), “Maria Cioncan” - 1500 m femei, “Claudiu Bujin” - lungime barbati.

INTRAREA LIBERA !

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1818
Cuvinte cheie: Constanta
dragos dimof

Adaugat in urma cu 4706 zile, 02 Iun. 2011

Adaugat de gemeny_photos

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey
Evenimente Create: 82

Alte Evenimente din Constanta
concert luna amara asfalt 20 de ani

Concert Luna Amara Asfalt 20 de ani

Constanta, Constanta. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert trooper

Concert Trooper

Constanta, Constanta. Vineri 26 Aprilie 2024
concert celelalte cuvinte la constanta

Concert Celelalte Cuvinte la Constanta

Constanta, Constanta. Vineri 31 Mai 2024
zilele orasului constanta 2024

Zilele orasului Constanta 2024

Constanta, Constanta. 17 Mai 2024 - 19 Mai 2024
  • Ai ceva de zis?

    .