poze moneda aniversara

Monedă aniversară

Constanta , Constanta. Miercuri 7 Octombrie 2009
Portul Constanta

Categorii: Alte Evenimente

Banca Naţională a României va pune în circulaţie, în scop numismatic o monedă din argint dedicată aniversării a 100 de ani de la inaugurarea Portului Constanţa

Aversul prezintă în partea stângă, în prim plan, imaginea Bricului Mircea - nava şcoală a Marinei Române, în dreapta este trecută valoarea nominală a monedei - 10 LEI, iar deasupra ei, imaginea Farului Carol I. În plan secund va fi o imagine dinspre mare a oraşului Constanţa, în care se disting: în partea stângă, Catedrala Ortodoxă, iar în dreapta, Cazinoul. Jumătatea superioară va prezenta inscripţia "ROMÂNIA", stema ţării şi anul emisiunii - 2009.
Reversul prezintă în jumătatea inferioară, în prim plan, o navă comercială modernă, iar în plan secund, silozurile din Portul Constanţa, proiectate de inginerul Anghel Saligny. În jumătatea superioară, inscripţia "100 DE ANI DE LA INAUGURAREA PORTULUI CONSTANŢA 1909".
Punerea în circulaţie, în scop numismatic, a monedelor din argint, din emisiunea dedicată aniversării a 100 de ani de la inaugurarea Portului Constanţa, se realizează prin sucursalele Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1008
Cuvinte cheie: Constanta
ilisie florin

Adaugat in urma cu 5396 zile, 06 Oct. 2009

Adaugat de floppy

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 298

  • Ai ceva de zis?

    .