poze fetishval de poezie si proza live gratis

Fetishval de poezie si proza live "Gratis"

Constanta , Constanta. Miercuri 29 Decembrie 2010 20:00
Cafe D'Art, Str. Mircea cel Batran no. 97

Categorii: Cluburi si Discoteci , Festivaluri

Fetishval de poezie si proza live "Gratis"

Festival de poezie performativaexperimentala multimedia democratica. Anything and anybody goes: orice va trece prin cap si chiar ce nu va trece prin cap: poezie cu proza, cu muzica, cu dans, cu ras, cu ce vreti voi. Imaginati-va ce nu va puteti imagina! Imaginati-va! Art for art’s sake. Art, for God’s sake! Poetry never hurt anybody. Romanul s-a nascut poet. N-avem nevoie de bani, avem poezie.
Asteptam texte, poeti, regizori, a...rtisti de orice fel, consumatori de poezie , glume si distractie, si public, mult public. Extra-super-mega-infra party dupa! Premii neasteptate si minciuni sfruntate. Va asteptam! Va iubim! Workshop pe 28, 2 pm,Cafe D’Art, pentru participanti. www.artanucosta.blogspot.com sau pe facebook la festival gratis.


Manifest: Festival de poezie si proza live ‘Gratis’
Daca n-ai ce face pe 29 Decembrie, pe inserat, dar ai cateva poezii mototolite prin buzunare, vino la festival. Nu trebuie sa fii bun, ci doar poet, adica om.
La noi, poezia e gratis, ba mai mult, participantii cei mai entuziasti, din public sau de pe scena, vor fi rasplatiti cu tigari (tot felul), bonuri de masa, elastice de par, ascutitori si alte obiecte pe cat de colorate, pe atat de inutile. Cu o singura conditie, sa veniti, sa simtiti, sa va dezinhibati, sa radeti, sa tipati, si sa mintiti cu nerusinare
Ideopolologhia: ce credem noi.
Noi credem, si au crezut si altii inaintea noastra cu mici sau mari variatiuni - recte miscarea Dada cu al sau, si al nostru Tzara, si Allen Ginsberg, poet „beat” sau pur si simplu beat, care si-a dat pantalonii jos in fata auditoriului, Sex Pistols, etc,etc - ca arta e pe strada, si poezia pretutindeni. Ca nu avem nevoie de Nicolae Manolescu, George Calinescu, Georgescu, Protopopescu, si altii asisderi, mai tineri, dar mai intepati absolventi de Litere de la Bucuresti, favoriti ai marilor profesori, sa ne spuna ce e poezia. poezia e ce vrea ea sa fie. Si e altceva in fiecare zi, si cu fiecare din noi. Ne propunem sa eliberam poezia, sa o luam in maini, in gura, in trup, s-o traim, s-o rostim, sa n-o lasam fleoscaita sau uscata pe niste pagini, in niste librarii, in niste gheare. Poezia a mai fost salvata de printi pusi pe sotii ca noi, de mai multe ori, insa nu stiu cum se face ca politia literatoare ii da de hac mereu si mereu, si-o azvarle in temnita cea intunecata a canoanelor critice, a uitaturilor printre sprancene incruntate, a volumelor necitite de nimeni. Daca cititi strigatul de revolta a lui Eugen Ionesco: nu!!, literatura romana se face acum nu cu mult altfel decat la 1934. Cititi de curiozitate, o sa radeti si o sa va mirati, si pe urma o sa plangeti un pic.
Bine, bine, dar acum avem literinterneturi, bloguri, concursuri...Si ce? Si nimic? Poezia tot nu e nicaieri, nu e unde trebuie sa fie, in gura, ca sa-l parafrazez pe stramosul meu, Tristan Tzara.
poezia se naste in gura, a spus domnul Tzara
poezia este, prin natura, absurda, absurditate voita, a spus dl. Ionescu
Doi domni scriitori romani care au devenit francezi celebrii. Concluzia este: ca sa ai succes international, trebuie sa devii francez.
Eu sunt un pic, dar nu inca....
Deci doua definitii care ne definesc.
Nu vrem talent, vrem libertate - un cuvant care suna jalnic prin suprauzura, dar este un sentiment ametitor – de expresie in poezie, si poezie libera, si scena libera, si aplauze libere, si, si....arta la liber.
Conceptul de poezie performativa live. Luati un text poetic, al carui autor sunteti, care poate fi orice, si cand spun orice, ma refer chiar la orice, si-l spuneti pe scena, il dansati, il strigati, va scalambaiati, mieunati, il gemeti, cu muzica, il bateti la toba, scuipati (nu spre public, va rugam), in ideea de a transmite textul cu maxim efect catre semeni. Ideea e sa fie funny, hilar, socant, diferit, si mai ales adevarat, orice ar insemna asta. orice.
Statistic, in Romania sunt 1,255,647 de scriitori ratati, si disperati din cauza asta. De ce? Si aproximativ 22 milioane de poeti, pentru ca aproximativ toti romanii sunt oameni. De ce, zic, sa batem la usile baricadate ale editurilor, si sa coboram caciuli uriase in fata fetelor alese de divinitati literare neidentificate inca, sau uitate deja ? Propunem democratie, democratie in poezie. Cum spune prietenul meu (ne)bun, arta nu costa.
Metodoidiotia: cum procedam:
Trimiteti manuscrisele d-voastra pentru o preselectie, de preferinta mai multe texte din care putem alege unul potrivit pentru a fi transpus live. Fiecare candidat va participa cu un text, garantat. Pentru noi, nu exista poet ratat. Toti avem ceva de spus, si orice lucru spus e poezie. Daramite sa-l zbieri, oftezi , gemi, sau canti.
Eu, ca fondator si manifestar, particip cu o poema numerica pentru doi. Astep comentarii si sugestii. Orice idee si contributie e binevenita.
Propun o intalnire workshop in ziua de dinaintea festivalului in care sa discutam punerea in scena a textelor, si cel mai important:
Cam atat. Va pup.
P.S. Mariusica, sa nu lasi fereastra deschisa ca se face curent si zboara literele de pe pagina! Va pup, va pup!!
Adela
adelabeiu2002@yahoo.com

Mai multe detalii: http://www.artanucosta.blogspot.com/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1192
Cuvinte cheie: Constanta
iulius cezar

Adaugat in urma cu 4872 zile, 23 Dec. 2010

Adaugat de valahul

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 2249

Alte Evenimente din Constanta
concert luna amara asfalt 20 de ani

Concert Luna Amara Asfalt 20 de ani

Constanta, Constanta. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert trooper

Concert Trooper

Constanta, Constanta. Vineri 26 Aprilie 2024
concert celelalte cuvinte la constanta

Concert Celelalte Cuvinte la Constanta

Constanta, Constanta. Vineri 31 Mai 2024
zilele orasului constanta 2024

Zilele orasului Constanta 2024

Constanta, Constanta. 17 Mai 2024 - 19 Mai 2024
  • Ai ceva de zis?

    .