poze asociatia culturala noua acropola constanta va invita la cursul introductiv de filosofie si psihologie cauta filosofia

Asociaţia culturală Noua Acropolă Constanţa vă invită la cursul introductiv de Filosofie şi Psihologie "Caută FILOSOFIA"

Constanta , Constanta. Sâmbătă 1 Decembrie 2012 11:00
Str. Nicolae Iorga 63A, Constanţa.

Categorii: Conferinte si Seminarii , Alte Evenimente

Asociaţia culturală Noua Acropolă Constanţa vă invită la cursul introductiv de Filosofie şi Psihologie "Caută FILOSOFIA"

Asociaţia culturală Noua Acropolă Constanţa vă invită la cursul introductiv de Filosofie şi Psihologie "Caută FILOSOFIA". Pe durata a 12 săptămâni, cursul se adresează celor care sunt îndrăgostiţi de înţelepciune, căutând firul de aur al cunoaşterii atemporale printre învăţăturile celor mai importanţi filosofi.

Filosoful, fidel căutării a ceea ce uneşte, este interesat de esenţele care conduc la origine, la cauze, permiţând o cunoaştere profundă, capabilă să fie aplicată în
viaţa de zi cu zi. Învăţăturile căutătorilor iubitori de înţelepciune iluminează istoria, în măsura în care au depăşit barierele modei şi instabilitatea opiniilor. Testate renaşterilor civilizatorice multiple, aceste idei ne pot servi drept ghizi pentru un viitor mai bun. Unele nume sunt familiare şi deja cunoscute, altele au fost salvate din umbra trecutului oferind, de asemenea, răspunsuri la întrebările şi probleme omului contemporan.

Astfel, cursul de Filosofie comparată propus de Noua Acropolă se adresează celor care doresc să se aventureze în lumea cunoaşterii, propunând o cale de dezvoltare individuală practică, activă, nu doar intelectuală şi contemplativă. Pentru că trebuie să trăim ceea ce învăţăm şi să învăţăm din ceea ce trăim.

De-a lungul a 3 luni, vor fi prezentate următoarele teme:
- Omul şi Cosmosul
- Bhagavad-Gita
- Tibet
- Filosofia budistă
- Confucius
- Textele sapienţiale ale Egiptului Antic
- Platon
- Aristotel
- Sociopolitica
- Filosofia în Roma
- Plotin
- Filosofia Istoriei.

Cursul se va desfăşura în fiecare sâmbătă la ora 11:00, începând cu data de 1 decembrie, la sediul Noii Acropole din Str. Nicolae Iorga 63A, Constanţa.
Taxa de curs este de 200 lei, iar pentru elevi, studenţi, şomeri sau pensionari este de 120 lei.
Informaţii şi înscrieri la tel. 0744.52.56.51 sau prin e-mail: na-constanta@noua-acropola.ro.

Vă aşteptăm cu plăcere!

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1075
Cuvinte cheie: Constanta
noua acropola

Adaugat in urma cu 4233 zile, 23 Nov. 2012

Adaugat de NouaAcropola

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 176

  • Ai ceva de zis?

    .