poze lansare de carte calendarul aztec

Lansare de Carte: Calendarul Aztec

Constanta , Constanta. Vineri 15 Iunie 2018 18:00
Libraria Carturesti, City Park Mall Constanta

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Editura Noua Acropolă vă invită la lansarea celui mai recent titlu al său: CALENDARUL AZTEC. Vă așteptăm vineri, de la ora 18, la Librăria CĂRTUREȘTI (City Park Mall).

Albumul Calendarul Aztec este un manual de arheologie însoțit de o colecție de imagini calitative ale codexurile precolumbiene și artefactelor arheologice. Se dorește a fi o introducere a cititorului în cunoașterea istoriei și culturii principalelor civilizații mezoamericane: olmecii, mayașii, totonacii, toltecii, mixtecii, zapotecii, aztecii și a orașului Teotihuacan „locul în care oamenii se transformă în Zei”.
Accentul este pus pe civilizația aztecă: originea acesteia, căi de comunicație, războiul și războinicii, justiția, medicina, educația, scrisul și arta, simboluri, rituri și ceremonii. Pentru Calendarul Aztec se oferă o descriere a celor opt inele astronomice, ce urmăreau mișcarea planetelor Mercur, Venus, Marte și Jupiter. De asemenea, maniera de înregistrare a timpului, calculul zilelor, anilor și a secolelor, împreună cu posibile interpetări ale horoscopului aztec.

Din prolog: Calendarul aztec datează din epoca lui Axayacatl – al șaselea rege aztec, a cărui domnie a durat din 1469 până în 1481 – dar, fără îndoială, este replica unei pietre mult mai vechi. Calendarul a fost utilizat până în anul 1521, ocupând un loc de cinste în Templul Mare din Tenochtitlan dar, când acesta a fost distrus și calendarul a fost îngropat pentru ”evitarea idolatriei”.

Nu avea să mai revadă lumina zilei până la 17 decembrie 1790, când a fost descoperit în timpul lucrărilor de pavare din Piața Mare – Plaza Mayor – a orașului Ciudad de Mexico, unde se afla îngropat la mică adâncime.

Din 1964 calendarul domină ”Sala Mexicană” a Muzeului Național de Antropologie, construit pe locul unde se află pădurea Chapultepec...

Studiul și cercetarea civilizației aztece oferă răspunsuri la întrebări care ne conduc spre o mai bună cunoaștere și înțelegere a trecutului.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 551
Cuvinte cheie: Constanta

Eveniment postat de organizator

noua acropola

Adaugat in urma cu 1701 zile, 13 Iun. 2018

Adaugat de NouaAcropola

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 175

  • Ai ceva de zis?

    .