poze targul de produse traditionale piata taraneasca revine la constanta
poze targul de produse traditionale piata taraneasca revine la constanta poze targul de produse traditionale piata taraneasca revine la constanta poze targul de produse traditionale piata taraneasca revine la constanta

Targul de produse traditionale “ Piata taraneasca” revine la Constanta

Constanta , Constanta. Joi 10 Martie 2011 09:00 - Duminică 13 Martie 2011
Casa de Cultura a Sindicatelor B-dul Al. Lapusneanul, nr 1

Categorii: Festivaluri , Targuri , Alte Evenimente

Eveniment repetitiv: Lunar

Odata cu venirea primaverii, producatori din toate zonele tarii revin pe platoul Casei de Cultura a Sindicatelor din Constanta, in locul obisnuit, cu produse naturale, traditionale, fara conservanti de joi, 10 martie, pana duminica 13 martie.

Va asteapta producatorii cu care v-ati obisnuit, cu produse din carne de porc, oaie sau vita, branzeturi si afumaturi, dar si produse de post, miere si produse apicole, halvita si ciocolata de casa, covrigi, turta dulce, dulciuri unguresti. De asemenea avem si noutati gastronomice, din Baia Mare si de la Plescoi.
Revin din zonele de munte, din jud. Brasov Grama Corneliu, din Halchiu, Urzica Viorel, din Bran, Oncioiu Marius, din Rasnov. Aduc telemea de oaie, branza de burduf, simpla si cu diverse codimente (marar, chimen, busuioc, patrunjel), branza de burduf in coaja de brad, pastrama, urda dulce si sarata, cascaval afumat si alte produse preparata dupa retete ciobanesti, transmise din tata in fiu.
Din judetul Sibiu, cu vestitele produse din Marginimea Sibiului, vin Iuga Constantin si Bratu Vasile. Aduc telemea proaspata si veche de oaie si vaca, carnati afumati si slanina ardeleneasca.
Din Bucovina, din Sadova, judetul Botosani, Cristian Achitei va fi prezent la targ cu produse traditionale din vita si porc afumate la foc de lemn, coapte, aromate cu condimente naturale. Va aduce: ceafa Sadova, salam domnesc, muschi picant Azuga, kaizer, cotlet afumat, toba Plaiesu, chisca traditionala, carnati Sadova, scarita afumata .
Din jud. Arges, producatorii Negut Gheorghe si Ratea Valerica vin cu preparate din carne de porc, carcasa afumata, carnati de casa, toba si sunca, lebar, caltabos, muschiulet afumat, toate fara conservanti, doar lasate la sare si fum, cum se pregatesc in satele argesene.
Admosfera o vor inchinge gratarele din Tragoviste, Judetul Dambovita cu o reteta proprie de mici proaspeti si caltabos la gratar, pastrama, ceafa de porc, frigarui de pui si tuica fiarta. In completare, din judetul Prahova domnul Aloman Ion aduce vinul fiert cu scortisoara, vinuri vrac, fructe, turta dulce si alte bunatati.
Veti mai gasi cascavaluri fine olandeze, carnati originali de Plescoi, produse din Maramures, aduse de producatorii Ciurte Arghil si reprezentantii Asociatiei Producatorilor de Produse Traditionale si Ecologice din Maramures.
De asemenea la mare cinste sunt produsele de post. Puteti achizitiona la pret de producator vestitul Magiun de Topoloveni, covrigi de la Pitesti, turta dulce traditionala de post, produse apicole de la Cumpana, Constanta. Din Banat, din judetul Arad, Suba Mircea aduce ciocolata de casa, simpla si cu nuca, grilas si halvita preparata dupa o reteta proprie, din miere de albine si ciuin, fara conservanti. Din secuime, Albert Jacob va prepara in fata dumneavostra Kurtos Kalaks, cozonac secuiesc cu nuca, zahar sau nuca de cocos, dupa preferinte.
De asemenea nu vor lipsi obiecte de artizanat de la Corund, caciulile de blana din Moldova, icoane din Constanta si alte obiecte mestesugaresti.
Si nu uitati! La Piata Taraneasca totul se ia pe degustate!
Va asteptam la Casa de Cultura a Sindicatelor Constanta, intre 10 si 13 martie

Mai multe detalii: http://www.facebook.com/piatataraneasca

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 2839

Eveniment postat de organizator

tactic events

Adaugat in urma cu 4787 zile, 09 Mar. 2011

Adaugat de TacticEvents

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 17

Alte Evenimente din Constanta
concert luna amara asfalt 20 de ani

Concert Luna Amara Asfalt 20 de ani

Constanta, Constanta. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert trooper

Concert Trooper

Constanta, Constanta. Vineri 26 Aprilie 2024
concert celelalte cuvinte la constanta

Concert Celelalte Cuvinte la Constanta

Constanta, Constanta. Vineri 31 Mai 2024
zilele orasului constanta 2024

Zilele orasului Constanta 2024

Constanta, Constanta. 17 Mai 2024 - 19 Mai 2024
  • Ai ceva de zis?

    .