poze lacul lebedelor

Lacul Lebedelor

Constanta , Constanta. Sâmbătă 17 Decembrie 2016 19:00
B-dul alexandru Lapusneanu nr. 1

Categorii: Muzica si Concerte , Spectacole si Filme

Numar min/max participanti: 100/500

BALLET CLASSIQUE DE SAINT- PETERSBOURG LACUL LEBEDELOR Baletin 4 acte

Muzica de P.I.Ceaikovski

Libretul: Vladimir BerghicevşiVasilieGheltzer

Coregrafia: Marius Petipa şi Lev Ivanov

Scenografia: Evgenii Gurenco

Pictor de Costume: Vera Poliudova

ODETTE/ ODILE : MARIA POLIUDOVA

SIEGFRIED : VLADIMIR STATNII

Premiera mondială: 20 februarie 1877, la Teatrul Bolshoy din Moscova.

Compania "St. Petersburg Classical Ballet of AndreyBatalov’’

Este creata de Andrei Batalov – prim-solist la Teatrul Mariinski .

Absolvent al Academieide Balet Vaganova din Rusia ,Andrei Batalov este pe scena de mai mult de 20 de ani. In 1992 a devenit solist al Teatrului Academic de Stat ‘’Mussorgsky ‘’ din Sankt-Petersburg iar doi ani mai târziu, devine prim solist al Teatrului Mariinski.

El aparține unei rase rare de dansatori virtuosi cu o extraordinara tehnică care-i permite a fi in rand cu dansatori legendari de balet din trecut și prezent, de la Vestris și Nijinsky la Baryshnikov și Julio Bocca.

Andrei Balatov deține o colecție unică de premii de la diferite concursuri internaționale de balet. A fost câștigător al medaliei de aur la Concursul International de Balet de la Nagoya (Japonia, 1996) și la Paris (1997), al premiului al doilea la Concursul Internațional Rudolf Nureyev la Budapesta (1996), al premiului I și Premiului Mihail Baryshnikov la Arabesque-96, Marele Premiu la Concursul International de Balet de la Moscova (1997) si a deschis Concursul de Balet din Perm (1996) .

In repertoriul de la Mihailovski (1992-1994) și MariinskyTeatre (din 1994), Batalov executa roluri principale in urmatoarele balete : "Cavaleria halt", "La Sylphide", "Le Corsaire", "Don Quijote", "La Bayadere" "Manon", "Scheherazade", "Romeo și Julieta", etc.

La Royal Ballet danez (2000-2002), repertoriul său a inclus roluri clasice principale, cum ar fi: Printul Siegfried ( "Lacul lebedelor"), Albert ( "Giselle") ș ibalete contemporane de Peter Martins si Kevin O 'Dale .

Batalov colaboreaza cu cei mai buni dansatori ai Teatrului Mariinsky - Altynay Asylmuratova, Diana Vishneva, Ulyana Lopatkina, Elvira Tarasova precum și cu legenda 1960-1970 NadejdaPavlova (BolshoiTheatre). Încalitate de director artistic al companiei, Andrei Batalov intenționează să urmeze marile tradiții ale baletului rus lasate de marii maestri ai trecutului - Marius Petipa, Lev Ivanov, Alexander Gorsky, MihailFokin.

Astăzi Batalov nu numai că dansează el însuși, dar, de asemenea, în vață pe alții - din 2010 el este un coregraf al Teatrului Mihailovski. Printre absolvenții săi il mentionam pe renumitul Leonid Sarafanov. In 2014 a deschis la Sankt-Petersburg, Teatrul de balet clasic la care a devenit director artistic.



BALETUL CLASIC din ST.PETERSBURG A. BATALOV este o companie tânără și dinamică, în mod cla reducata în cea mai bună tradiție rusească.

Repertoriul companiei ‘’St.Petersburg Classical Ballet ‘’ imbina capodopere ale baletului clasic cum ar fi : "Lacul lebedelor", "Spărgătorul de nuci" și "Frumoasa din pădurea adormită" de P.Ceaikovski, "Chopiniane", "Giselle" de A.Adam, "Les Sylphides" de Michel Fokine , "Don Quijote", "Paquita" de L. Minkus si coregrafia contemporană - Alexei Miroshnichenko, Emil Faski și altele.

BALETUL CLASIC din ST.PETERSBURG A. BATALOV a efectuat turnee in Japonia, Spania, Elvetia, Germania, Franta, Italia , Cehia., in toamna sunt invitati in turneu in SUA .

Limbajul artei este universal şi etern. Este o limbă care n-are nevoie de traducere, care poartă peste tot armonia şi creativitatea.


DIRECTOR ARTISTIC - ANDREI BATALOV

Pret Bilet : 120 si150 lei
Ora de incepere: 19,00

Mai multe detalii: http://www.casadecultura-constanta.ro/detalii-spectacol-332/lacul-lebedelor.html

Pret bilet: 120 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 646
Cuvinte cheie: Constanta
dragos dimof

Adaugat in urma cu 2664 zile, 12 Dec. 2016

Adaugat de gemeny_photos

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey
Evenimente Create: 82

Alte Evenimente din Constanta
concert luna amara asfalt 20 de ani

Concert Luna Amara Asfalt 20 de ani

Constanta, Constanta. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert trooper

Concert Trooper

Constanta, Constanta. Vineri 26 Aprilie 2024
concert celelalte cuvinte la constanta

Concert Celelalte Cuvinte la Constanta

Constanta, Constanta. Vineri 31 Mai 2024
concert irina rimes sufrageria irinei

Concert Irina Rimes – Sufrageria Irinei

Constanta, Constanta. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .