Cântec pentru autism - Concert caritabil
Constanta , Constanta.
Luni 2 Aprilie 2018 20:00
Doors Events, Strada Traian 68A
Categorii: Muzica si Concerte
Trupa londoneza The AutistiX va urca pe scena de la Doors Club pe 2 aprilie într-un eveniment-manifest, demonstrând că normalitatea constă în atitudine și încredere.
Trei dintre membrii trupei au autism. Reuniți în această formulă de 8 ani vor ca prin muzică să ajute intrarea în normalitate a copiilor cu autism. “Trei dintre noi avem autism. Dar tocmai acesta ne oferă talentul și o creativitate evidentă. Noi nu facem compromisuri asupra calitații muzicii și nici în fața dizabilității – noi NU suntem o trupa cu dizabilitați, ci una care creaza muzică de calitate și sensibilă”, susțin Jack Beaven-Duggan (chitară electrică/backing vocals); Saul Zur-Szpiro (tobe/backing vocals); Graham Spragg (chitară bass/backing vocals); Jim Connelly (interpret). Alături de ei mai sunt John Duggan – tatăl lui Jack (chitară electrică) și Michael Zur-Szpiro, tatăl lui Saul (armonică).
Alături de trupa londoneză, va urca pe scena şi trupa constănţeană Full Tones, care va sprijini acest eveniment, având în componenţă Blaga Matei : Vocal, Vendura Andrei aka Venger : Tobe, Cătălin Dumitrache : Basist, Mihacea Alexandru : Chitară ritm şi Bosînceanu Andrei : Chitara lead.
În cadrul evenimentului vor fi surprize realizate de copiii beneficiari ai campaniei.
Concertul din 2 aprilie 2018 va veni în sprijinul campaniei "Music for Autism".
5 ani de campanie, peste 25 de artiști români
Timp de cinci ani, nume mari din industria autohtona de muzica rock-folk-pop s-au implicat pentru a duce la destinație scopul campaniei. “Music For Autism” a fost sprijinită prin concertele caritabile susținute de VAMA, Loredana Groza & Nadir, Vița de Vie, Cargo, Timpuri Noi, Berti Barbera & Nicu Patoi, Florin Chilian, Ada Milea, Desant, White Walls, Mihai Mărgineanu, Proconsul, Celelalte Cuvinte, Cargo, The R.O.C.K. ( Tribute AC/DC), CTC, Nicu Alifantis, Mircea Baniciu, Emeric Imbre, The Model, Zdob și Zdub, Provincialii, etc.
“Scopul acestui concert este de a conștientiza că si persoanele cu dizabilitati se pot bucura de muzică, fiind chiar ei „actori pe scena”. Muzica poate trezi amintiri care pot exprima puternic sentimentele noastre, ajutându-ne să le exteriorizăm și să comunicăm cu ceilalți, atât verbal, cât și nonverbal. De cele mai multe ori nu conștientizăm ca stare noastră de spirit, comportamentul sunt influențate de muzică, dar studiile de specialitate arată că muzica e benefică pentru creierul nostru, pentru organism. Prin activitațile specifice de meloterapie creștem șansele copiilor cu dizabilitați de a se exprima sau de a comunica, de a se integra în societate, încurajându-i să descopere instrumentul muzical prin simț tactil și auditiv”, explică Coordonator Prof. Psihopedagog Veronica Neguțu – unul dintre organizatorii evenimentului.
MUSIC FOR AUTISM
Campania “Music for Autism”, un proiect început în 2012 cu scopul de a sprijini copiii cu autism si alte dizabilități, care s-a bucurat încă de la început de succes devenind astfel proiectul umanitar pe poziție fruntașă cu reușite nenumărate.
Nu este o boală!
Sistem. Nevoi. Acțiune. Afecțiuni. Grija. Lupta. Perseverența. Cam acestea sunt cele mai des întâlnite cuvinte atunci când se vorbește despre autism. Autismul este o afecțiune considerată drept una dintre cele mai frecvente tulburari ale copilariei, mai frecventa decât cancerul, diabetul si sindromul Down.
Autismul nu este o boala, ci o tulburare de comportament, din acest motiv diagnosticul nu poate fi pus prin analize de sânge, analize ADN sau alte investigații clinice. Singurul mod prin care un medic psihiatru în pediatrie pune diagnosticul de autism este prin analizarea comportamentului copilului. Autismul înseamnă o excesivă închidere în sine, ducând la o desprindere de realitate si la o intensificare a vietii imaginative. Acest sindrom, care se observă mai adesea la baieti decât la fete (de două până la patru ori mai mult), poate sa apară extrem de timpuriu, înainte de doi ani și jumatate.
1 din 68 de copii suferă de autism, iar datele înregistrate în ultimii ani în România indica o creștere continuă a numarului acestora. Iar dacă sistemul nu ajută, oamenii se ajută între ei!
Rezervări - 0763 661 622
Pret bilet: 50 Lei
- Comentarii dupa (0)
- Poze & Video(0)
- Comentarii inainte (0)
- Participanti (0)
-
Ai ceva de zis?.Da-ti cu parerea