poze 8 martie destinul unei femei execep ionale

8 Martie – Destinul unei femei execepționale

Constanta , Constanta. Vineri 8 Martie 2019 18:30 - Vineri 8 Martie 2019
Str. Ștefan cel Mare 36 - 40, et 4 - 5

Categorii: Spectacole si Filme

Doar la Cityplex Tomis Mall va rula „Distanța dintre mine și mine”, un documentar despre cea mai fascinantă femeie din literatura română! Nina Cassian și-a trăit viața ca o perpetuă luptă între etică și estetică. O proiecție specială va avea loc pe 8 martie, de la ora 18,30. Accesul se face contra bilet cu preț unic de 10 ron.


Cu o reputație de femeie fatală, băutoare și fumătoare prodigioasă, poeta avangardistă, compozitoarea și graficiana Nina Cassian a fost simultan complice și problematică pentru regimul stalinist, după care a intrat în conflict direct cu regimul Ceaușescu, și a terminat într-un exil nedorit la New York în 1985, în urma uciderii disidentului Gheorghe Ursu. Un film despre credințe, artă și putere, „Distanța dintre mine și mine” explorează fricțiunea dintre memoria personală și arhiva oficială, dintre realitatea noastră actuală și narațiunile pe care le construim despre trecut. Gândurile Ninei în timpul ultimului ei an de viață sunt confruntate cu o bogată arhivă de filme, muzică, poezie, apariții de televiziune, întregistrări private inedite și documente de urmărire de la Securitate. Sunt revelate astfel dileme etice și estetice care sunt parte din trecutul dar și viitorul nostru.
Un film după o idee de Ada Solomon, semnat de Mona Nicoară și Dana Bunescu. Un tribut inedit dedicat femeii și contradicțiilor care îi guvernează viața dar îi confer și putere.
Vizionare plăcută!

Mai multe detalii: http://www.cityplex-tomis.ro/

Pret bilet: 10 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 653

Eveniment postat de organizator

oana stupariu

Adaugat in urma cu 1436 zile, 05 Mar. 2019

Adaugat de OanaS

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3

  • Ai ceva de zis?

    .