poze podu de paul ioachim

PODU de Paul Ioachim

Constanta , Constanta. Luni 12 Iunie 2017 20:00
B-dul alexandru Lapusneanu nr. 1

Categorii: Spectacole si Filme

Numar min/max participanti: 100/150

PODU’ după textul „Podul sinucigaşilor” de Paul Ioachim

PODU’
după textul „Podul sinucigaşilor”
de Paul Ioachim

Regia: Horaţiu Mălăele
Distributia: Horatiu Malaele, Meda Victor, George Ivascu

Spectatorii urmaresc, timp de o oră şi jumătate, un spectacol plin de savoare şi umor, în care un intelectual neînţeles, interpretat de Horaţiu Mălăele, un îndrăgostit, rol jucat de George Ivaşcu, şi o artistă, Meda Victor, „stau la coadă în faţa morţii”.
Personajele se întâlnesc pe „podul sinucigaşilor”, unde aşteapta un tren care să le pună capăt zilelor şi fac haz de propria lor neputinţă. Ideea sinuciderii celor trei personaje, care îşi povestesc propriile drame, nu se concretizează, pentru că nici unul dintre ei nu vrea să moară cu adevărat.
Trei destine, trei poveşti de viaţă, trei tipologii.
Îndrăgostitul - bizarul şi logicul metrolog - a fost abandonat de iubita lui pentru alt bărbat mai înalt, mai frumos şi puternic. Deşi lua vitamine cu regularitate, pentru men¬ţinerea tonusului, nimic nu l-a ajutat să îşi recâştige iubita, aşa că a decis să meargă pe pod.
Cel de-al doilea personaj care alege podu’ este o tânără care a picat examenul la actorie şi, spune ea, a fost „călcată în picioare de toată lumea”.
Al treilea personaj este un intelectual nefericit, „copilul secolului”, ale cărui creaţii literare absurde sunt de neînţeles.
Toţi trei asteapta „trenul morţii”. Deşi ţine un ceas în mână şi socoteste minutele care se scurg până la momentul morţii, îndrăgostitul e primul care da bir cu fugiţii. Artista vede în intelectual un posibil iubit, care, în aceste condiţii, zăreşte o speranţă pentru reuşita operei lui.
Podu’” este un regal actoricesc, de la care plecăm cu ideea că există, întotdeauna, o şansă şi o speranţă pentru care viaţa merită a fi trăită, fie măcar din curiozitatea de a şti ce se întîmplă maine.

Mai multe detalii: http://www.casadecultura-constanta.ro/detalii-spectacol-361/podu.html

Pret bilet: 80 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 632
Cuvinte cheie: Constanta
dragos dimof

Adaugat in urma cu 1943 zile, 01 Iun. 2017

Adaugat de gemeny_photos

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey
Evenimente Create: 82

Alte Evenimente din Constanta
 constan a2022

#constanța2022

Constanta, Constanta. 1 Oct 2022 - 2 Oct 2022
  • Ai ceva de zis?

    .