poze praslea cel voinic si merele de aur

PRASLEA CEL VOINIC SI MERELE DE AUR

Constanta , Constanta. Sâmbătă 6 Aprilie 2019 17:00
B-dul alexandru Lapusneanu nr. 1

Categorii: Spectacole si Filme

Numar min/max participanti: 50/300

PRASLEA CEL VOINIC SI MERELE DE AUR

PRASLEA CEL VOINIC SI MERELE DE AUR
SPECTACOL PENTRU COPII
4-10 ANI
„Unde esti, Copilarie, cu povestea ta cu tot?” ne întrebăm uneori noi, oamenii cei mari, voinici și uneori prea serioși, atunci când problemele cotidiene par a ne copleși. La această întrebare noi vă răspundem invitandu-vă în povestea „Prâslea cel voinic și merele de Aur”, o adaptare plină de umor dupa basmul tradițional românesc. Cei mari sunt rugați să vină la spectacol însoțiți de Copilul Interior și să lase la intrare grijile, iar cei mici … au tot ceea ce le trebuie pentru a-l încuraja pe Praslea în drumul său eroic către roadele de Aur ale Pomului Vieții. Adaptare a celebrului basm al lui Petre Ispirescu, este interactiv și plin de umor, pus în scenă ÎN PREMIERĂ la Constanța!

Povestea spune ca... era odată un împărat puternic și mare și avea pe lângă palatele sale o grădină frumoasă, bogată de flori și meșteșugită nevoie mare! Așa grădină nu se mai văzuse până atunci, p-acolo. În fundul grădinei avea și un măr care făcea mere de aur și, de când îl avea el, nu putuse să mănânce din pom mere coapte, căci, după ce le vedea înflorind, crescând și pârguindu-se, venea oarecine noaptea și le fura, tocmai când erau să se coacă. Desfășurarea acțiunii povestește că nimeni nu a reușit să prindă hoțul și să salveze merele. Chiar și fiii cei mari ai împăratului eșuează în prinderea hoțului, dar Prâslea, fiul cel mic al împăratului, reușește să prindă hoțul și să salveze merele. Frații pornesc în căutarea hoțului dar numai Prâslea îndrăznește să coboare pe celalalt taram.

Este un spectacol educațional, prin care copiii văd că un caracter frumos și onest nu poate fi răsplătit decât cu bunătate, iubire și apreciere, atât binele, cât și răul, întorcându-se ca un bumerang. Morala ”Binele învinge întotdeauna” este puternică și motivațională.

Spectacol al Teatrului Sublim Art și organizat de echipa Un parinte mai bun în cadrul proiectului Caravana cu povești, un proiect care aduce în viața copiilor și a părinților cele mai frumoase povești ale copilăriei, în cel mai frumos mod posibil, prin teatru- pentru că spectacolul este cea mai bună modalitate de a le deschide celor mici universul imaginației și de a se dezvolta, spre a deveni oameni deschiși, cu o cultură foarte bogată.

Mai multe detalii: http://www.casadecultura-constanta.ro/detalii-spectacol-482/praslea-cel-voinic-si-merele-de-aur.html

Pret bilet: 30 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 727
Cuvinte cheie: Constanta
dragos dimof

Adaugat in urma cu 1420 zile, 15 Mar. 2019

Adaugat de gemeny_photos

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey
Evenimente Create: 82

  • Ai ceva de zis?

    .