poze managementul contabilitatii in institutiile publice

Managementul contabilitatii in institutiile publice

Constanta , Eforie Nord. Joi 21 August 2014 15:00 - Duminică 24 August 2014

Categorii: Conferinte si Seminarii , Alte Evenimente

Curs autorizat ANC - In urma evaluarii se obtinte certificat de absolvire pentru ocupatia "Expert fiscal", cod COR 241 221, recunoscut de catre Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice si Ministerul Educatiei Nationale.

TEMATICA ABORDATA (fara a se limita la aceasta)

1. Ordinul ministrului delegat pentru buget nr. 845/2014 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice privind organizarea si conducerea contabilitatii institutiilor publice, Planul de conturi pentru institutiile publice si instructiunile de aplicare a acestuia, aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 1.917/2005. Monografii privind inregistrarea in contabilitate a operatiunilor specifice institutiilor publice finantate integral sau partial din venituri proprii, precum si pentru activitati finantate din venituri proprii.

2. Intocmirea si depunerea situatiilor financiare in anul 2014. Raportari financiare lunare si situatii financiare trimestriale (Omdb 556/2014).

3. Noua metodologie de inchidere a conturilor de finantare, de disponibil si stabilirea rezultatului patrimonial (Omdb 2.021/2013) pentru institutiile publice finantate de la bugetul de stat, local, asigurari, institutii publice finantate integral sau partial din venituri proprii, precum si pentru activitati finantate din venituri proprii.

4. OuG 88/2013 privind adoptarea unor masuri fiscal-bugetare pentru indeplinirea unor angajamente convenite cu organismele internationale, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative.

5. Cerinte privind cresterea calitatii informatiilor din situatiile financiare ale institutiilor publice. Prioritati realiste.

6. Patrimoniul institutiilor publice

evidenta, administrare si inventariere
regimul bunurilor din domeniul public si privat al statului si al unitatilor administrativ – teritoriale aflate in administrarea institutiilor publice
reevaluarea si amortizarea activelor fixe corporale aflate in patrimoniul institutiilor publice (Omef 3.471/2008)
operatiuni de consolidare.

7. Angajarea, lichidarea, ordonantarea si plata cheltuielilor la institutiile publice – ALOP (Omfp 547/2009 pentru modificarea si completarea Omfp 1.792/2002). Actiuni multianuale.

8. Proceduri contabile. Modele de elaborare.

9. Stadiul implementarii IPSAS –urilor (Standardele Internationale de Contabilitate pentru Sectorul Public). Tendinte europene – EPSAS.

10. Aplicatii practice si studii de caz ce vor ilustra temele tratate prin alternarea elementelor reglementate cu cele practice.

Mai multe detalii: http://www.proiect-contaplus.ro/managementul-contabilitatii-institutiile-publice-3/

Pret bilet: 800 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 621
Cuvinte cheie: Eforie Nord

Eveniment postat de organizator

proiect contaplus

Adaugat in urma cu 3531 zile, 28 Iul. 2014

Adaugat de proiect_contaplus

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 378

  • Ai ceva de zis?

    .