poze retragere de 8 zile la navodari romania 31 martie 8 aprilie 2012
poze retragere de 8 zile la navodari romania 31 martie 8 aprilie 2012 poze retragere de 8 zile la navodari romania 31 martie 8 aprilie 2012 poze retragere de 8 zile la navodari romania 31 martie 8 aprilie 2012

RETRAGERE de 8 zile la Navodari, Romania, 31 martie – 8 aprilie 2012

Constanta , Navodari. Sâmbătă 31 Martie 2012 09:00 - Duminică 8 Aprilie 2012
Navodari, Romania

Categorii: Conferinte si Seminarii , Inaugurari , Sport si Excursii

Numar min/max participanti: 5/30

PREZENTARE PUBLICA in data de 29 martie 2012, orele 18:30-21:30, la Centrul Seeds for Happiness, Bucuresti RETRAGERE de 8 zile la Navodari, Romania, 31 martie – 8 aprilie 2012

“Frica si neinfricare”
dupa invataturile-comoara Shambhala, descoperite de Chogyam Trungpa Rinpoche

O prezentare publica in data de 29 martie 2012, orele 18:30-21:30, la Centrul Seeds for Happiness, Bucuresti, Romania si o retragere de 8 zile langa Castelul Bran, langa Brasov, Romania


Marele maestru de meditatie si invatatul Chogyam Trungpa Rinpoche (1939-1987) era recunoscut pentru multe calitati si realizari, inclusiv pentru faptul ca era un terton, adica un descoperitor al unor “comori ascunse”, al unor texte de o imensa importanta si semnficatie. Comorile pe care le-a descoperit in cadrul liniei de invataturi Shambhala apartin categoriei de intelepciune laica - o intelepciune aplicabila vietii de zi cu zi. De fapt, insusi scopul descoperirii este legat de aplicabilitatea sa in vremurile in care traim.

Invataturile Shambhala redau povestea unei societati iluminate sau elevate, bazate pe echilibrul mental al fiecarui cetatean. O asemenea societate este construita incepand de la baza. Disciplina folosita de fiecare persoana pentru a-si dezvolta propriul echilibru mental este practica meditatiei - asa ne transmit invataturile-comoara descoperite de Trungpa Rinpoche si traditia laica a societatii iluminate careia ii succede.

Echilibrul mental si bunatatea individului sunt inerente, nu construite sau impuse din exterior asupra starii noastre normale de confuzie. Echilibrul si bunatatea traverseaza toate starile si experientele noastre. Ele sunt si vor fi intotdeauna prezente, desi uneori sunt acoperite de confuzie si de lipsa increderii.

Unul din punctele principale de referinta ale invataturilor Shambhala este neinfricarea. Neinfricarea poate fi vazuta ca un aspect al propriei noastre bunatati si echilibru mental. Sau am putea spune ca echilibrul nostru mental este o expresie a neinfricarii, care este, de asemenea, inerenta fiintei noastre.

Avem parte de multa frica - o purtam cu noi, iar in anumite situatii simtim ca este o reactie la stimuli externi. Frica se abate asupra noastra ca un fel de vant, uneori gradual, alteori subit, uneori fierbinte, alteori rece. Confruntarea cu frica noastra reflecta neinfricarea pe care o avem. Cu alte cuvinte, neinfricarea poate sa apara ca raspuns pentru frica - acesta este modul in care rasare in noi insine. Nu vorbim aici despre a nu simti deloc frica. Ne-ar putea fi foarte frica si in acelasi timp sa avem mult curaj. De fapt, frica ar putea fi chiar factorul declansator prin care ne redescoperim curajul.

*******
In acest program de 8 zile, coordonatorul, Bill Karelis, va sustine prelegeri zilnice pe tema "Frica si neinfricare". Participantii vor fi invitati sa lucreze cu diferitele lor stari mentale, inclusiv cele de frica, in cadrul meditatiei si in afara ei. Vor exista instructiuni legate de practica meditatiei atat pentru grup, cat si individuale. Intervalele dedicate meditatiei in pozitie sezand (sitting meditation) vor fi intre 15-35 de minute, alternate cu sesiuni de aproximativ 10 minute de meditatie in mers (walking meditation). De asemenea, se vor face exercitii fizice, denumite "lujong", care vor fi o extensie a meditatiei in miscare. Vom tine perioade regulate de tacere in marea parte a zilelor de program. Mesele se vor lua in grup si vor exista mici indatoriri gospodaresti si oportunitati de socializare. Programul zilnic incepe cu meditatie la ora 7 dimineata si se incheie tot cu meditatie, la scurt timp dupa cina.

Acest program reprezinta o oportunitate ideala pentru participanti si organizatori, atat la nivel individual, cat si de grup, pentru a practica meditatia, pentru a studia profundele invataturi Shambhala si pentru a experimenta traiul intr-o comunitate in care fiecare persoana isi ia angajamentul fata de aceste discipline. Programul de 8 zile este conceput ca fiind primul dintr-o serie de programe bianuale care au ca scop fixarea invataturilor Shambhala intr-o locatie relativ izolata, in mediul rural, explorand in acelasi timp transmisiunile nepretuite pe care Trungpa Rinpoche le-a oferit ca pe o cale de a ne inalta nivelul mental, vital si energetic, pentru beneficiul intregii lumi.

Retragerea se va tine in apropierea Castelului Bran, langa Brasov. Data de sosire este Sambata, 31 martie 2012. Intrucat nu exista statie de tren in preajma locului retragerii, participantii pot ajunge cu masina sau pot veni la cea mai apropiata statie de tren de unde vor fi luati cu masina (pentru aceasta din urma varianta, sunt necesare aranjamente prealabile). Programul zilnic incepe in dimineata zilei de duminica, 1 aprilie, si continua pana sambata, 7 aprilie. Participantii la retragere sunt invitati sa aduca instrumente muzicale sau alte obiecte festive pentru banchetul din ultima seara. Duminica, 8 aprilie, va fi ziua plecarii; dupa ce se va face curatenie si va avea loc ultima sesiune de meditatie si prelegere, ne vom lua ramas bun.
*******

Costurile retragerii sunt dupa cum urmeaza:

7 Euro/zi de program
8 Euro/zi pentru mese
7 Euro/zi (optional) pentru a acoperi consturile de transport ale lui Bill Karelis si alte costuri administrative.

Sunt disponibile burse pentru cei care le necesita. Intrucat aceste costuri au fost diminuate pentru ca programul sa vina in beneficiul cat mai multor persoane, sunt binevenite donatii aditionale (de exemplu, pentru transportul instructorului in viitor, pentru achizitionarea pernelor de meditatie).

Pentru alte intrebari si informatii privind prezentarea publica, va rugam sa il contactati pe Vlad Doroican doroican.vlad@gmail.com, 40 (0) 735 565 140.

Pentru alte intrebari si informatii despre retragerea de 8 zile, va rugam sa o contactati pe Margareta Mihailescu , 40 (0) 744 354 293.

Locurile sunt limitate. Va rugam sa va inscrieti din timp, dar nu mai tarziu de 1 martie 2012.

*****

Bill Karelis s-a nascut in Boston, SUA si a absolvit Harvard College cu magna cum laude, Phi Beta Kappa, in 1969. A lucrat multi ani in mediul de afaceri si in acelasi timp a primit instruire in meditatia buddhista si traditia laica Shambhala de la unii dintre cei mai mari maestri Tibetani, inclusiv Chogyam Trungpa Rinpoche, maestrul sau de baza. Bill Karelis s-a implicat in activitati non-profit, inclusiv fondarea a 11 clinici medicale in Asia si voluntariat in penitenciare, calatorind timp de 20 de ani in jurul lumii pentru a oferi perspective asupra meditatiei. In aprilie, el va veni pentru a 11-a oara in Romania cu scopul de a vorbi despre practica meditatiei. Printre altele, pasiunile sale sunt caligrafia, fotografia si poezia. In prezent, Bill Karelis traieste in Boulder, Colorado, impreuna cu sotia sa, Brigitta. Pentru a afla mai multe in legatura cu programele sale internationale, vizitati: www.thebluepancake.org

*****

Cei care doresc sa primeasca informatii pe e-mail in legatura cu activitatea de instruire oferita de Bill Karelis, inclusiv programe viitoare in Romania, sunt invitati sa comunice adresele lor de e-mail catre Diana Almariei .

Mai multe detalii: http://meditationretreats.wordpress.com/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1086

Eveniment postat de organizator

doroican vlad

Adaugat in urma cu 4447 zile, 20 Feb. 2012

Adaugat de Renaissance_Vlad

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 24

  • Ai ceva de zis?

    .