poze expozitie de fotografie
poze expozitie de fotografie poze expozitie de fotografie

Expozitie de fotografie

Covasna , Sfantu Gheorghe. Sâmbătă 10 Ianuarie 2015 17:00 - Miercuri 14 Ianuarie 2015
Str. Principala, Nr. 1

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Numar min/max participanti: 40/100

Galeria va invita la vernisajul unei expoziţii deosebite, de fotografie, întitulate sugestiv şi totuşi enigmatic „Serii de imagini”, a artistului Nagy Lajos.

Expozitie personala a fotografului Nagy Lajos la Galeria de Arta Covasna
“Modestie și fotografie”
Galeria de arta oraseneasca in colaborare cu cu Casa de Cultura Covasna a organizat in cinstea Ziua artei fotografice din România ce se serbează în fiecare an la data de 11 ianuarie, ziua de naștere a primului fotograf român, Carol Popp de Szathmary.
Galeria va invita la vernisajul unei expoziţii deosebite, de fotografie, întitulate sugestiv şi totuşi enigmatic „Serii de imagini”, a artistului Nagy Lajos.
in vernisajul expozitiei propuse pe data 8 ianuarie 2015 au vorbit, în deschidere Konath Rita organizatorul expoziţiei, apoi a luat cuvantul artistul plastic profesor de arta la Liceul de Arta Hans Mattis Teutsch din Brasov domnul Vetro B. Sebestyen Andras având un bine documentat şi apreciat simţ critic, despre arta, activitatea şi biografia artistului fotograf Nagy Lajos. Artiștul covasnean care deține cele mai înalte distincții posibile, cea de EFIA/p și cea de MFIAP. are lucrări expuse în diferite muzee și colecții particulare, este autorul unor albume de fotografie tipărite prin procedee tehnice inovatoare, este unanim respectat și apreciat pentru opera sa. Nagy Lajos aduce o parte din colecția privata din care a selectat cateva serii de lucrari reprezentative. Fotograful reda in tablourile sale atmosfera de poveste, spiritul si culoarea printr o serie de compozitii, peisaje montane, calatorii si portrete caracterizate prin simplitate si armonie lasand loc de visare privitorului. Expozitia actuala insumeaza o serie de fotografii realizate pe set,- imagini unde autorul surprinde clipa prezenta si eternitatea. Cele 28 de compozitii selectate insira atat cladiri simbolice ale zonelor , cat si detalii, si aspecte mai putin cunoscute celor care nu traiesc aici. Lucrarile lui Nagy Lajos prezinta o fereastră deschisă, un mediu pur şi transparent prin care toate acestea se pot vedea fie vorba de seriile ce infatiseaza portrete, sau peisaje, ruine, sau aspecte ale cladirilor istorice din zona .Deasemenea am putut afla ca este membru in organizatii fotografice renumite ca AAFR ( Asociatia Artistilor Fotografi din Romania) din anul 1986, MFVSZ (Magyar Fotomuveszek Vilagszovetsege-Hungary) din anul 2002, PSA(Photographic Society of America) din 2003, DVF (Deutsche Verband fuer Fotigrafie-Germany) din 2005, si UPI (United Photographers International) din 2008. Membru in DFJ (Deutsche Foto Journalisten)Activitatea foto :Distins cu:
AFIAP, EFIAP, EFIAP/b, EFIAP/s,PPSA(Profeciency), EPSA{Excellence)5*EID, 5*CPID, 3*ND, 3*TDMAAFR, Fotograful Anului 2010 si 2011. Peste 2000 de acceptari in saloanele nationale si internationale si peste 200 de premii obtinute la aceste saloane.
Fotograful afişează un orgoliu de vânător în a surprinde spontaneitatea vieţii fără a lăsa urme asupra prezenţei lui.” (Rudolf Arnheim).
Cei prezenţi au fost într-un număr mare, au fost marcati de fotografiile lui Nagy Lajos şi au avut cu ce să-şi încânte privirile. Expoziţia merită interesul şi aşteaptă pe toţi iubitorii de arta in perioada 8 – 27 ianuarie la Galeria de arta Covasna.
http://www.aafro.ro/membri/lajos-ludovic-nagy/portofoliu/


Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 689
Cuvinte cheie: Sfantu Gheorghe
andrew

Adaugat in urma cu 3366 zile, 10 Ian. 2015

Adaugat de andrew vbs

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 52

Alte Evenimente din Sfantu Gheorghe
zilele sfantu gheorghe 2024

Zilele Sfântu Gheorghe 2024

Covasna, Sfantu Gheorghe. 23 Apr 2024 - 28 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .