poze campionatul judetean de majorete editia a ii a 2010

Campionatul Judetean de Majorete" editia a II a-2010

Dambovita , Pucioasa. Sâmbătă 27 Martie 2010

Categorii: Jocuri si Concursuri , Alte Evenimente

Majorete cu pom-pom si majorete cu baton

Proiectul judetean " Majoretele intre arta si sport -Campionatul Judetean de Majorete" face parte din categoria proiectelor cultural artistice şi este implementat de Şcoala cu cls. I-VIII "Mihai Viteazul" Pucioasa si Colegiul National "Nicolae Titulescu" Pucioasa, Dâmboviţa, în colaborare cu Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa, Asociaţia Majoretelor din România, Centrul Cultural Pucioasa, Clubul Copiilor Pucioasa.

Perioada desfăşurării competiţiei: 27 martie 2010 în sala de sport a Colegiului National "Nicolae Titulescu" Pucioasa. Echipele care se vor clasa pe primele trei locuri la secţiunea majorete se vor califica pentru Campionatul Naţional de Majorete din aprilie 2010.

Categorii de varsta
Categoriile de varsta sunt stabilite in functie de maturitate:
- Cadeti : 8-10 ani
- Juniori : 11-13 ani
- Seniori : peste 14 ani

Discipline de concurs

Competitiile pot avea urmatoarele discipline:
a) majorete cu pom-pom
b) majorete cu baton
O formatie poate opta pentru una, doua sau toate cele trei discipline de concurs, fiind obligata sa prezinte o reprezentatie de scena specifica fiecarei categorii.

Reprezentatiile de scena

1) Locul de desfasurare
• Scena trebuie sa aiba o suprafata de min. 8x8m si max. de 12x12m
• Suprafata scenei trebuie sa fie neteda, sa nu fie alunecoasa

2)Intrarea si iesirea la coregrafia de scena
• Intrarea si iesirea pentru coregrafiile de scena trebuie sa fie simpla si rapida
• Corpul coregrafiei trebuie sa fie clar separat de intrare si iesire
• Fiecare echipa trebuie sa salute juriul la intrarea si la iesirea de pe scena
• Daca o formatie nu saluta juriul la intrare sau la iesire va fi penalizata cu 1 punct (pentru lipsa salutului se pot acorda maxim 2 puncte de penalizare)

3)Limita de timp
• Timpul alocat fiecarei echipe pentru a-si prezenta coregrafia este de minim 2 si maxim 6 minute la sectiunea formatie.
• Pentru solo si duo timpul alocat este de minim 2 si maxim 4 minute.
• In timpul alocat fiecarei sectiuni este inclusa intrarea si iesirea echipei din spatiul de concurs.
• Cronometrarea incepe in momentul in care prima majoreta calca in spatiul de concurs si se opreste in momentul in care prima majoreta paraseste acest spatiu.
• Daca o echipa depaseste timpul maxim alocat pentru reprezentatie va fi penalizata cu 0.1 puncte pentru fiecare secunda in plus. Aceeasi penalizare se va aplica si in cazul in care o echipa paraseste scena mai repede decat timpul prevazut sectiunii respective.

4) Acompaniamentul muzical
• Formatiile pot folosi pentru suportul muzical al reprezentatiei orice gen de muzica cu ritm de 2/4 sau 4/4
• Formatiile pot avea acompaniament live sau play-back, caz in care piesa pentru fiecare echipa va fi adusa in mod obligatoriu pe suport CD
• Formatiile pot folosi o compozitie completa sau pot alcatui colaje de piese

Costume si alte accesorii

• Compenenetele unei formatii trebuie sa fie imbracate in acelasi tip de costum, care ebligatoriu va contine fusta; costumele cu pantaloni sunt interzise.
• Este permisa folosirea elementelor folclorice sau a oricaror alte elemente de croitorie cu scopul de a face costumele cat mai interesante si diversificate, insa cu conditia ca aceste aplicatii sa nu impiedice executia participantelor

Condiţii de participare:

La această competiţie pot participa toate formaţiile sau echipele şcolare, liceale sau universitare, precum şi echipele aparţinând altor instituţii sau asociaţii/cluburi sportive sau culturale (minim 8 într-o echipă) din judeţul Dâmboviţa. Detalii suplimentare gasiţi în documentele ataşate, pe site-ul www.didactic.ro sau la telefon 0721-341-513, 0245-760412 (intre orele 10-14). Persoana de contact Dobre George Valentin vicepresedinte Asociaţia Majoretelor din România, presedinte Club Sportiv ALLStars Sports Pucioasa.
Echipele nu trebuie să fie afiliate la AMR, dacă sunt la prima participare. Se pot afilia ulterior, primul an fiind scutit de taxele de afiliere.
IMPORTANT!!! Pentru derularea în condiţii optime înscrierile se vor face până la data de 24.03.2010 pe adresa Şcoala cu cls. I-VIII "Mihai Viteazul" Pucioasa, str. Fântânelor nr. 18, cod poştal 135400 sau pe adresa new_stars_mv@yahoo.com .
Taxa de participare este de 100 RON de echipă pentru fiecare secţiune de concurs/de vârstă în parte care se poate plăti în contul (RO66BTRL01601201R16413XX - cont organizator) sau la data competiţiei.
Secţiuni pentru anul 2010: majoretede paradă cu pom-pon şi baton.
Perioada desfăşurării competiţiei: 27 martie 2010 în sala de sport a Colegiului National "Nicolae Titulescu" Pucioasa. Echipele care se vor clasa pe primele trei locuri la secţiunea majorete se vor califica pentru Campionatul Naţional de Majorete din aprilie 2010.
Date tehnice:
Şedinţa tehnică va avea loc în 26 martie 2010, orele 13:00 la Şcoala cu cls. I-VIII "Mihai Viteazul" Pucioasa unde se va efectua tragerea la sorţi a ordinii intrării în concurs.
Conducătorii echipelor vor prezenta adeverinţele concurenţilor cu viza - apt pentru efort fizic şi suportul muzical ( doar CD ).
Echipele vor suporta cheltuielile legate de transport şi masă.

Mai multe detalii: http://www.didactic.ro/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1576
cris

Adaugat in urma cu 5143 zile, 28 Feb. 2010

Adaugat de _Cris_

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 2544

  • Ai ceva de zis?

    .