poze targ traditional romanesc targoviste 6 8 noiembrie

Targ Traditional Romanesc- TARGOVISTE- 6-8 NOIEMBRIE

Dambovita , Targoviste. Vineri 6 Noiembrie 2015 08:00 - Duminică 8 Noiembrie 2015
Zona pietonală din centrul municipiului

Categorii: Festivaluri , Petreceri , Targuri

Week-endul acesta vă așteptăm în centrul Orașului Târgoviște la cea mai mare petrecere românescă în cinstea sărbătoriților de Sf Mihail și Gavril, la Târgul Tradițional Românesc "Din cămara lui Mihail și pivnița lui Gavril!"

Vă invităm la un adevărat ospăț cu cel mai gustos vițel la proțap, lăsat în baiț cu zeci de mirodenii și stropit cu vin încă de vineri noapte, și zeci de kilograme de dulceață pregătite de gospodine chiar sub ochii trecătorilor.
Iar pentru o sărbătoare atât de specială nu vor lipsi micii ce vor sfârâi pe grătarele încinse la maxim încă de la primele ore ale dimineții, dar și pastramă la grătar și pastramă înăbușită la ceaun, sărmăluțe în foi de varză și de viță, toate stropite cu bere din belșug și vin turnat în căni de lut.
Iar ca ospăţul să fie deplin vă aşteptăm cu plăcinte şi cozonaci din toate zonele ţării: plăcinte poale’n brâu, plăcinte boieresti, placinte ardelenești servite cu horincă „ca la mama ei”, plăcintă Dobrogeană, plăcinte-n foi dulci sau sărate, cu dovleac sau mere etc.
Pentru ca gospodinele și gospodarii să-și umple cămările pentru iarna, vor găsi o gamă variată de produse tradiționale ce fac cinste târgului: dulciuri, afumături, brânzeturi, dulcețuri, murături, zacuscă și multe altele.
Meşterii populari au venit şi ei la Sărbătoarea lui Mihail și Gavril, cu cele mai frumoase cadouri, exponate lucrate manual și produse de artizanat și marochinarie: blănuri, căciuli, bijuterii handmade, ceramică și pielărie.
Atmosfera va fi întreținută cu muzică de petrecere și tarafuri tradiționale, iar pe copii îi așteaptă distracție garantată în caruselele și trenulețele amplasate special pentru ei.
Intrarea este liberă pentru toți cei ce doresc să petreacă câteva ore de calitate, divertisment și relaxare în lumea specialităţilor culinare.

Mai multe detalii: http://www.visionimprove.ro/targ-traditional-romanesc-din-camara-lui-mihail-si-pivnita-lui-gavril/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1448

Eveniment postat de organizator

visionimprove brasov

Adaugat in urma cu 3068 zile, 04 Nov. 2015

Adaugat de VisionImprove10296

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 133

  • Ai ceva de zis?

    .