poze concert aniversar preludiu 45
poze concert aniversar preludiu 45 poze concert aniversar preludiu 45 poze concert aniversar preludiu 45

Concert aniversar "PRELUDIU 45"

Dambovita , Targoviste. Duminică 29 Octombrie 2017 18:00
Teatrul Tony Bulandra

Categorii: Muzica si Concerte , Spectacole si Filme

Cu prilejul aniversării a 45 de ani de activitate, Corul de cameră PRELUDIU, dirijat de maestrul Voicu Enăchescu, susține o serie de concerte.

Duminică, 29 octombrie, de la orele 18:00, iubitorii muzicii corale sunt invitați la Teatrul "Tony Bulandra" din Târgoviște. În program vor fi prezentate lucrări din literatura corală românească și internațională.
Soliști: Irina Ionescu ți Marius Nine.

De la apariţia sa şi până în prezent formaţia a parcurs un drum ascendent, care a consolidat cu fiecare concert, an după an, prestigiul coralei.
Mereu primenit, trecând de la statutul de cor de amatori la cel de formaţie profesionistă, „Preludiu” îşi aduce o deosebită contribuţie la transmiterea actului artistic în rândurile publicului meloman din România şi din străinătate, remarcându-se prin măiestria sa interpretativă prin prospeţimea şi, în acelaşi timp, prin maturitatea sa. Secretul rezidă, desigur, în talentul şi muzicalitatea nativă a coriştilor, dublate de aprofundate studii muzicale, dar, fără îndoială, trebuie căutat şi în muzicalitatea, rafinamentul şi deosebitul simţ artistic al dirijorului.

Repertoriul Corului de cameră „Preludiu” este vast, cuprinzând peste 400 de lucrări de muzică preclasică, clasică şi romantică, colinde de Crăciun şi cântece religioase, muzică românească şi cântece din muzica popoarelor, lucrări din literatura contemporană, lucrări vocal-simfonice. Trebuie menţionat faptul că toate aceste piese sunt interpretate în limba lor originară.

“Eu ştiu Corul de cameră „Preludiu” aproape de la începuturile lui. Nu sunt muzician de profesie, dar sunt meloman şi, cred eu, meseria mea de gazetar şi scriitor m-a ajutat să-mi dezvolt instinctul de a recunoaşte valorile.
O ideea imaginată, construită cu migală şi cu un talent de excepţie de dirijorul Voicu Enăchescu. Voicu, adică omul cu care se identifică tinereţea mea şi credinţa mea în valorile româneşti.
Am fost la concertele „Preludiului”. Şi acum am pe retină figurile băieţilor şi fetelor din cor, atunci studenţi, acum profesori, avocaţi, medici, mari artişti, oameni lucrând în toate zările vieţii şi lumii. Şi, mai ales, aud şoapta aceea fermecată în care povesteau ei cântecele folclorului românesc şi pe cele ale repertoriului universal. „Preludiu” şoptea şi această şoaptă divină te pătrundea până în adâncul sufletului.” Nicolae Dan Fruntelată

Ca o recunoaştere a activităţii artistice deosebite, dirijorul Voicu Enăchescu a fost decorat cu Ordinul „Meritul Cultural” în Grad de Comandor pentru promovarea culturii.

Mai multe detalii: http://tinerimearomana.ro/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 780
ppdp

Adaugat in urma cu 2459 zile, 24 Oct. 2017

Adaugat de managerdp

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 406

  • Ai ceva de zis?

    .