poze conferinta internationala la craiova

Conferinta Internationala la Craiova

Dolj , Craiova. Joi 22 Martie 2012 12:00
Hotel Craiovita

Categorii: Conferinte si Seminarii

În data de 22 martie 2012 ora 12, va avea loc în Craiova în cadrul hotelului Craiovița conferința de conștientizare din cadrul proiectului “Parteneriat transnaţional pentru dezvoltarea învăţământului preuniversitar tehnic prin aplicarea sistemului german de proiecte pentru lucrări practice în atelierele şcolare din România”, implementant de Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, în parteneriat cu Institutul Tehnic Dr. Ing. Paul Christiani GmbH Co.&KG, din Germania și S.C. Tera Impex S.R.L. din Sibiu. Proiectul este finanțat din bugetul național și din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 1: Educaţia şi formarea profesională în sprijinul creşterii economice şi dezvoltării societăţii bazate pe cunoaştere, Domeniul Major de Intervenție 1.3: Dezvoltarea resurselor umane în educaţie şi formare profesională.

Obiectivul general al proiectului constă în dezvoltarea competențele cadrelor didactice din învățământul preuniversitar, din domeniile mecanică și inginerie electrică și electronică, prin introducerea în sistemul românesc de învățământ a Sistemului German de Lucrări Practice. Proiectul promovează dezvoltarea capitalului uman şi creşterea competitivităţii, prin corelarea educaţiei şi învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii şi asigurarea de oportunităţi sporite pentru participarea viitoare pe o piaţă a muncii modernă, flexibilă şi inclusivă a cadrelor didactice instruite. O soluție pentru a corela educația și învățarea pe tot parcursul vieții cu piața muncii este învățământul dual: acesta reprezintă un parteneriat între întreprinderi și școli care îmbină învățarea teoretică cu cea practică, prin intermediul lucrărilor practice și care va avea ca rezultat final formarea de specialişti calificaţi pentru procesele de producţie moderne.

La 17 luni de la debutul proiectului, rezultatele implementării acestuia sunt vizibile: au fost deja instruite un număr de 757 de cadre didactice din învățământul preuniversitar tehnic. Sesiunile de instruire s-au desfășurat la Cluj Napoca și au beneficiat de implicarea personalului Universității Tehnice din Cluj Napoca, precum și a personalului P2 – S.C. Tera Impex S.R.L. Materialele necesare unei instruiri complexe, bazate pe metoda germană a lucrului în 6 pași, au fost pregătite de membrii echipelor de implementare în primul an de implementare a proiectului. Formatorii care susțin cursurile au beneficiat de transferul de expertiză de la partenerul german, în cadrul activității de formare a formatorilor desfășurată în Germania, în luna decembrie a anului 2010. Totodată, cadrele didactice din învățământul preuniversitar tehnic au intrat și în laboratoarele Universității Tehnice din Cluj-Napoca, pentru a avea o viziune de ansamblu a îmbinării cunoștințelor teoretice cu cele practice.

Pentru a susține învățământul românesc și a sprijini pregătirea de forță de muncă competentă, au fost traduse lucrări de practică pentru domeniile mecanică și inginerie electrică și electronică, au fost traduse și înregistrate CD-uri de software educațional, au fost realizate manuale de instruire. Pentru continuitatea metodelor utilizate în cadrul sesiunilor de instruire și pentru a susține competențele obținute în cadrul programului de instruire, instituțiile școlare din care provin cadrele didactice participante vor primi un set de materiale (materiale teoretice, documentație tehnică, software educațional și kituri de asamblări mecanice sau electrice/electronice) pe care le vor putea utiliza în procesul de învățare. Caracterul inovativ al proiectului constă în modalitatea de transfer a informațiilor și în structura programului de formare: pe lângă instruirea practică și teoretică de care vor beneficia participanții, aceștia intră în contact direct cu protagoniștii sistemului de învățământ tehnic german.
. Se organizează deja și schimbul de bune practici în Germania, iar în cadrul vizitelor de lucru din Germania au fost implicați până la această dată 10 grupe de cadre didactice.
Pentru detalii suplimentare despre acest proiect, vă puteți adresa instituțiilor implicate:
• Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, persoană de contact: manager proiect, conf.dr.ing. Radu Munteanu, e-mail: Radu.A.Munteanu@mas.utcluj.ro,
• S.C. Tera Impex S.R.L., persoană de contact: coordonator formare ing. Danciu Gheorghe, email: didactic@teraimpex.ro, telefon/fax: +40.369.408.948.
• Mai multe informaţii despre proiect se gasesc pe site-ul proiectului www.practicainlicee.ro

Mai multe detalii: http://www.practicainlicee.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 742
bogdana corcoz

Adaugat in urma cu 4413 zile, 21 Mar. 2012

Adaugat de bogdanacorcoz

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 2

Alte Evenimente din Craiova
targul de paste craiova 2024

Targul de Paste Craiova 2024

Dolj, Craiova. 19 Apr 2024 - 12 Mai 2024
zilele orasului craiova 2024

Zilele orasului Craiova 2024

Dolj, Craiova. 31 Mai 2024 - 2 Iun 2024
  • Ai ceva de zis?

    .