poze street delivery craiova

Street Delivery Craiova

Dolj , Craiova. Vineri 7 Septembrie 2018 - Duminică 9 Septembrie 2018
Strada Popa Șapcă

Categorii: Muzica si Concerte , Spectacole si Filme , Alte Evenimente

Hai cu noi la Street Delivery Craiova, prima ediție în orașul nostru! Pe 7, 8 și 9 septembrie eliberăm strada Popa Șapcă de mașini pentru a le înlocui cu teatru, dans, cinema, ateliere pentru copii, dezbateri despre ecologie & patrimoniu și multe alte activități propuse chiar de tine!

Street Delivery este cunoscut ca cel mai influent eveniment de responsabilitate civică de la noi din tară, pentru o urgenţă comună: nevoia unor oraşe pentru oameni.

Fondat în Bucureşti, în mai 2006, de Fundaţia Cărtureşti şi Ordinul Arhitecţilor din România, conceptul a fost adoptat de-a lungul timpului de alte opt oraşe, Craiova, Sibiul si Alba Iulia alăturându-se listei în acest an.

Tema Street Delivery din acest an este „SMART CITIES ?”. Ne întrebăm cât de inteligente sunt orașele în care trăim, cum îmbinăm dezvoltarea economică cu protejarea mediului înconjurător, ce însemnă un oraș cu adevărat inteligent și ce soluții putem propune.
Ce este, în fond, un “Smart City”? un oraș dominat de tehnologie sau unul în care oamenii aplică noile dezvoltări pentru o conviețuire mai plăcută? Un buzz-word de marketing sau o direcție inevitabilă a marilor aglomerări urbane? Ne apropie oare noile tehnologii sau ne îndepărtează și mai mult unii de alții, afectând comunitatea?

Așadar, un oraș "smart" își șterge trecutul pentru nou sau se îngrijește de propria sa memorie și identitate? Ce poți face într-un oraș în care sistemul de reciclare nu există, sau funcționează defectuos? Cât de “smart” e să ai propria grădină pe bloc sau pe acoperișul clădirii în care lucrezi? Tema e mult mai vastă decât nișa tech, iar proiectele pe care le vom găzdui nu se rezumă la IT. Credem că a fi deștept înseamnă și să apreciezi lucrurile bune din trecut, să le dezvolți prin retro-inovare.

După cum vezi, avem multe întrebări, hai să căutăm răspunsuri împreună!

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/643854392659599/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1465
aleonte yasmine

Adaugat in urma cu 1490 zile, 04 Sep. 2018

Adaugat de cucubaubau13

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3639

  • Ai ceva de zis?

    .