poze  mozart rocks evenimentul muzical al anului la craiova
poze  mozart rocks evenimentul muzical al anului la craiova poze  mozart rocks evenimentul muzical al anului la craiova

„Mozart Rocks”, evenimentul muzical al anului la Craiova

Dolj , Craiova. Vineri 1 Noiembrie 2013 20:30
Sala Polivalenta, Bd. Stirbei Voda, Craiova

Categorii: Spectacole si Filme

Un inedit concert de rock simfonic va răsuna pe data de 1 noiembrie, cu începere de la ora 20.30, la Sala Polivalentă, acesta fiind primul eveniment cultural găzduit de marea arenă sportivă a Craiovei de la redeschiderea ei.

Susținut de Orchestra Simfonică a Filarmonicii „Oltenia”, condusă de dirijorul Constantin Grigore, și de reputați chitariști, cărora li se vor alătura soliștii Paula Seling și Dan Helciug – nimeni altul decât componentul trupei „Spitalul de Urgență”, concertul „Mozart Rocks” este o premieră pentru oraș, care – spun organizatorii – va fi „gustată” din plin de public. Nu mai puțin de 4.000 de locuri sunt disponibile, biletele pentru spectacol fiind puse în vânzare chiar de astăzi. Costă 22 de lei în tribune și 30 de lei în sală și se găsesc la Agenția Filarmonicii „Oltenia” și în rețeaua Eventim. Evenimentul este organizat cu sprijinul Primăriei municipiului și va avea loc sub egida Asociației „Craiova – Capitală Culturală Europeană 2021”.

Muzica lui Mozart și a lui Beethoven interpretată la chitare electrice este o provocare pentru artiștii Filarmonicii „Oltenia” și, în egală măsură, pentru craioveni, care au posibilitatea să asculte pentru prima dată „live” la ei în oraș asemenea acorduri. Până acum, proiectul a fost prezentat cu succes peste hotare, dar și în câteva orașe ale țării. Îmbinarea între muzica clasică și rock, într-o interpretare inedită și profesionistă, va fi însă cu siguranță pe placul publicului, cred organizatorii. Asta ținând cont și de reacțiile după concertul de rock simfonic prezentat de artiștii instituției pe 2 iunie a.c., de Zilele Craiovei, în Piața „Mihai Viteazul”, în fața a mii de craioveni.

Dirijorul Constantin Grigore a susţinut concerte la pupitrul formaţiilor muzicale mari, atât din ţară (Orchestra de Camera Radio, Orchestra Nationala Radio, Filarmonica “Ion Dumitrescu” – Rm. Vâlcea, Filarmonica “Paul Constantinescu” din Ploiesti, Filarmonica de Stat din Piteşti, Filarmonica “Oltenia” din Craiova, Filarmonica de Stat din Sibiu, Orchestra Teatrului “Nae Leonard” din Galaţi, Orchestra Teatrului Naţional de Operetă din Bucureşti) cât şi de peste hotare (Polonia – Orchestra de Cameră „R-20” din Wroclaw, Filarmonica din Kielce, Orchestra Naţională de Cameră a Republicii Moldova sau Filarmonica “Serghei Lunchevici” din Chisinau). În 2009 cu ocazia Sarbătorilor Pascale s-a aflat la pupitrul Bucharest Symphonic Pops, în concertul extraordinar sustinut de Al Bano si Montserrat Caballe în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, iar in 2013 este ales dirijorul Evolution Orchestra in turneul sustinut de Steve Vai in Rusia, Polonia, Italia, Spania si Romania. De asemenea, este unul din membrii fondatori si dirijorul orchestrei de cameră “Camerata Regala”.
In prezent, Constantin Grigore este prim-dirijorul Orchestrei Simfonice a Filarmonicii Oltenia din Craiova.

Mai multe detalii: http://www.eventim.ro/ro/bilete/mozart-rocks-craiova-sala-polivalenta-333650/event.html#details-section

Pret bilet: 22 Lei

Comenteaza pe Facebook
ppdp

Adaugat in urma cu 3838 zile, 17 Oct. 2013

Adaugat de managerdp

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 403

Alte Evenimente din Craiova
targul de paste craiova 2024

Targul de Paste Craiova 2024

Dolj, Craiova. 19 Apr 2024 - 12 Mai 2024
zilele orasului craiova 2024

Zilele orasului Craiova 2024

Dolj, Craiova. 31 Mai 2024 - 2 Iun 2024
  • Ai ceva de zis?

    .