poze teatru batranul i eutanasierul

Teatru: Bătrânul și eutanasierul

Dolj , Craiova. Duminică 23 Septembrie 2018
Teatrul Naţional Craiova

Categorii: Spectacole si Filme

Bătrânul și eutanasierul tratează o problemă a lumii contemporane: problema morţii asistate, la care se adaugă teme complementare ce privesc alteritatea (etnică, religioasă, sexuală etc.).

Acestea sunt mai cu seamă pre-textul. Textul piesei se dorește, mai cu seamă, o reflecție filosofică prin întrebările pe care le ridică despre timp și moarte. Timpul, cu dramele lui, este privit ca o inevitabilă cursă către degradare. La capătul vieții, Bătrânul vrea să curmeze această cursă prin stăpânirea conștientă a propriei morți. În locul unei „morți reci”, care mutilează ființa umană, apare „moartea blândă”, prin prezența erosului, dar și prin simbolurile religioase reinterpretate pe care le sugerează Cina cea de taină. Actul morții îmblânzite dobândește astfel o dimensiune inițiatică. El trimite la ideea necesității regenerării vieții și creației. Din punct de vedere estetic este vorba de un tragi-comic, ce frizează uneori absurdul, temperat de intervenţia personajului-autor, și el un pseudo-stăpȃn al timpului.

Spectacolul este un apel la ascultare și la dialog.
Nu există oameni buni și răi, nu există un adevăr unic. Există adevărul fiecăruia și disponibilitatea celorlalți de a-l asculta. Publicul va putea să-și aleagă și el propriul adevăr și să decidă dacă îl acceptă sau nu și pe cel al celorlalți.

Prețul biletelor este 30 lei (15 lei redus pentru elevi/ studenți/ seniori) la Agenția teatrală și 27 lei pe platforma online: https://ebilet.tncms.ro/ebilet/Spectacol/Edit/372

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 515
Cuvinte cheie: Craiova
aleonte yasmine

Adaugat in urma cu 2033 zile, 04 Sep. 2018

Adaugat de cucubaubau13

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3708

Alte Evenimente din Craiova
concert tudor gheorghe la craiova

Concert Tudor Gheorghe la Craiova

Dolj, Craiova. Duminică 7 Aprilie 2024
targul de paste craiova 2024

Targul de Paste Craiova 2024

Dolj, Craiova. 19 Apr 2024 - 12 Mai 2024
zilele orasului craiova 2024

Zilele orasului Craiova 2024

Dolj, Craiova. 31 Mai 2024 - 2 Iun 2024
  • Ai ceva de zis?

    .