poze piata taraneasca 100 natural traditional la galati
poze piata taraneasca 100 natural traditional la galati poze piata taraneasca 100 natural traditional la galati poze piata taraneasca 100 natural traditional la galati

Piata Taraneasca 100% natural traditional la Galati

Galati , Galati. Vineri 1 Aprilie 2011 09:00 - Duminică 3 Aprilie 2011
Casa de Cultura a Sindicatelor, Platoul exterior

Categorii: Festivaluri , Targuri

Eveniment repetitiv: Lunar

Piata Taraneasca revine la Casa de Cultura a Sindicatelor Galati cu bunatati traditionale, naturale, dupa vechi retete din satele romanesti si nu numai.

Din Maramures, Ciurte Vasile, din Somcuta Mare vine cu produse din carne afumate, branzeturi, cascaval afumat si produse din vanat.
Daca nu mai aveti rabdare pana acasa si vreti sa luati masa la “Piata”, Maramuresul traditional in bucate va fi reprezentat si de terasa maramuresana, care va asteapta cu preparate traditionale si gratare incinse.
De asemenea din localitatea Prislop, judetul Maramures producatorul Ciurte Arghil revine la Galati cu vestita horinca maramureseana, mere, poame uscate, dulceata de mure si capsuni, peltea de mere-gutui, marmelada de macese si ciuperci murate.
Din judetul Prahova domnul Aloman Ion aduce, vinuri vrac, fructe, turta dulce, covrigi de Buzau si alte bunatati.

Din Pitesti, judetul Arges, producatorul Calin Mihai aduce covrigi, acadele si turta dulce. Tot din Judetul Arges, producatorii Negut Gheorghe, Gheorghe Stefan si Ratea Valerica vin cu preparate din carne de porc, carcasa afumata, carnati de casa, toba si sunca, lebar, caltabos, muschiulet afumat, toate preparate natural, numai cu sare si fum sustin producatorii.

De la Galati, se mandresc cu bucate alese pregatite pe gustul localnicilor producatorii familiei Verdesi. Acestia va imbie cu retete traditionale din perioada interbelica: piept de curcan cu rozmarin si boabe de piper roz, piept de rata parisienne cu portocale si coniac, carnati vanatoresti din cerb, mistret, costita fara os si sorici , muschi de vita copta jar, muschiulet de capra impletit,curcan intreg copt la jar, crema de branza cu marar, cas de capra si de oi ,cascaval de casa , cas afumat , urda proaspata,pastrama de oaie afumata berbecut si piept de pui copt la jar.

Tocmai de la Tilisca, din Marginimea Sibiului, Bratu Vasile aduce vestita telemea de Sibiu, proaspata si veche, dar si preparate traditionale din carne ardelenesti, pregatite dupa retete stiute de la mosul sau, cu dichis si rabdare cum numai ardelenii stiu a face.

Din binecunoscuta zona Bran Moeciu, judetul Brasov, coboara de la munte cu branza, cas, branza de burduf si in coaja de brad, cu marar, chimen sau busuioc, pastrama si carnati, toate preparate dupa vechi retete ciobanesti, producatorii Oncioiu Traian, Urzica Ionut si Grama Cornelia.

Cu multe si felurite produse apicole, Gavrila Mihaiela vine de la Cumpana, judetul Constanta. Aduce faguri de miere, propolis, polen si laptisor de matca, capaceala si miere cu catina, pastura, si diverse tipuri de miere: de salcam, tei, mana, poliflora, cimbrisor si coliandru. Din secretele terapeutice ale produselor apicole va va impartasi cu drag, sa fie cu leac si sanatate chiar producatorul.

De asemenea de la Bio Gardenia puteti achizitiona alte produse de post, zacusti de fasole, vinete si ciuperci, tocanita de post, ciuperci la borcan, toate produse certificate bio, toate produse in Romania.

Tocmai din Muntii Apuseni veti gasi ceaiuri, tincture si alifii terapeutice. Domnul Beniamin Fericean va va acorda cu placere consultant de specialitate pentru tratamente naturiste.

Din Banat, din judetul Arad, Suba Mircea aduce ciocolata de casa, simpla si cu nuca, grilas si halvita preparata dupa o reteta proprie, din miere de albine si ciuin, fara conservanti.

Din secuime, din judetul Harghita, Atilla va prepara in fata dumneavostra Kurtos Kalaks, cozonac secuiesc de post cu nuca, zahar sau nuca de cocos, dupa preferinte.

Tot de post sunt si o parte din noutatile acestei editii. Piata Taraneasca va invita sa degustati si din delicatesele traditionale europene.
Cu multe si gustoase aperitive traditionale italiene va imbie Sorin Dobrescu, din Codlea, Jud. Brasov. La standul lui veti gasi anghinara condimentata, anghinara al natural,rosii deshidratate, usturoi picant, rulouri de vinete cu rosii uscate si fileuri de ansoa, rulouri de dovlecel cu rosii deshidratate si ansoa, ardei iuti umpluti cu ansoa si capere.Toate aperitivele sunt preparate cu condimente adecvate si ulei, masline naturale verzi in saramura si picante, pateuri de anghinara si rosii deshidratate, sos de rosii pentru bruschette, ardei iute macinat in ulei.
Pentru cei ce nu postesc sunt si alte specialitati italiene: ton in ulei de masline, parmezan, pecorino (branza de oaie veche de 2 ani), branza de capra, salamuri italiene cu mistret, picant, cu trufe, cu usturoi, SALSICIA CALABRIA(carnat de porc picant sau nepicant, crud uscat) sau PROSCIUTTO CRUDO(prosciutto crud uscat de 24 de luni).
De asemenea de la Holland Flavors veti gasi cascavaluri fine olandeze, simple, cu nuci, cu busuioc, cu ardei iute, cu piper, cu usturoi.
De la Dolcezze Siciliane Il Padrino putei achizitiona dulciuri siciliene din pasta de migdale, sanatoase si fara pericol pentru silueta.


Si nu uitati! La Piata Taraneasca totul se ia pe degustate produse traditionale fara frontiere!
Va asteptam la Casa de Cultura a Sindicatelor Galati, intre 1 si 3 aprilie.
Pentru detalii: Corina Berariu
Tel: 0744 860 082
E-mail: piatataraneasca@yahoo.com

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1698

Eveniment postat de organizator

tactic events

Adaugat in urma cu 3345 zile, 30 Mar. 2011

Adaugat de TacticEvents

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 17

  • Ai ceva de zis?

    .