poze festivalul mucenicilor casa de cultura a sindicatelor

FESTIVALUL MUCENICILOR, Casa de Cultură a Sindicatelor

Galati , Galati. Miercuri 9 Martie 2022 10:00 - Duminică 13 Martie 2022
Casa de Cultura a Sindicatelor Galati

Categorii: Targuri , Festivaluri

Numar min/max participanti: 500/1000

Primăvara soseşte la Galati cu bucate alese, la FESTIVALUL MUCENICILOR, si promitem sa batem orice record în materie de Mucenici!! CEL MAI LUNG LANT DE MUCENICI din ţară va fi realizat la Galati, in locatia Casa de Cultură a Sindicatelor, la FESTIVALUL MUCENICILOR, din perioada 09 - 13 martie, de miercuri pana duminica.

Sărbătoarea Mucenicilor este cea mai populară sărbătoare a primăverii. Creştinii ortodocşi sărbătoresc, pe 9 martie, Sfinţii 40 de Mucenici, iar potrivit traditiei, bărbaţii beau 40 de pahare cu vin, iar femeile fac mucenici.
Special pentru această ediţie a târgului am invitat gospodine iscusite din toate zonele ţării ce vor prepara sub ochii trecătorilor mucenici inediţi dar şi tradiţionali din Muntenia, Oltenia, Moldova, Bucovina, Dobrogea, vin să se întreacă în muncă şi migală, chiar sub ochii oaspeţilor, pentru a bate recordul în materie, tradiţii şi gusturi care mai de care mai bune. Iar pentru că tradiţiile se păstrează cu sfinţenie în rândul romanilor, gospodinele vor turna sute de paharele de vin, aşa cum cere şi obiceiul de a bea 40 de pahare de vin sau palinca, după priceperea fiecăruia.
Şi surprizele nu se opresc aici! Organizatorii promit să lase cu gura căscată fiecare vizitator prezent la FESTIVALULUI MUCENICILOR!
O hora a Mucenicilor în chip de om cu dimensiuni reale, mucenici copţi şi tăvăliţi prin miere şi miez de nucă, mucenici fierţi într-un ceaun uriaş menit să atragă cu aromele sale nemaipomenite toţi pofticioşii galateni şi nu numai, mucenici în toate formele şi pentru toate gusturile vor fi pregătiţi la FESTIVALUL MUCENICILOR din locatia Casa de Cultură a Sindicatelor din Municipiul Galați, bineînţeles acompaniaţi de tradiţionalele 40 de pahare de vin, aşa cum cere tradiţia.
Asadar, va aşteptam în perioada 09 - 13 martie, de miercuri pana duminica, la un Festival cu adevărat inedit, încărcat cu show-uri gastronomice şi recorduri culinare delicioase, sub toate formele şi culorile de... MUCENICI!!!!, la cel mai mare eveniment dedicat Sărbătorii celor 40 de Mucenici!!
Cei care nu și-au făcut alte planuri, pot veni să se răsfețe cu tot felul de preparate traditional romanesti, gatite de maestrii nostri bucatari ca la mama acasă, tocanite gustoase la ceaun, papricas si ostropel, tocan de oaie si sloi de la stana lui Nicolae Ciobanul de la Vintu de Alba, pomana porcului, tocanita de berbecut, pastramă aromata gătită în toate formele - pastrama de berbecut la gratar, pastrama de oaie la ceaun, cotlete de berbecut la gratar, pastrama in bere la tigaie, sloi de oaie, pastrama friptă-n jar, pe funduri de lemn sau la ceaun, carnati de casa traditionali din carne de porc sau carnati de casa traditionali de vita cu oaie, Carnati de Plescoi, carnati muntenesti, carnati la garnita, carnati ardelenesti, oltenesti,unguresti, Visli, carnati la barda, carnati cruzi sau afumati, pe gratar sau fripti, bunatati alese pregatite dupa retete mostenite din mosi stramosi, toate va asteapta in perioada 09 - 13 martie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Municipiul Galați.
Nu vor lipsi delicioasele preparate la grătar, fripturi din cărnuri aromate, preparate pregătite de maeștri bucătari ce vor încinge și grătarele de la primele ore ale dimineții și pe care vor perpeli: sute de mititei, cârnați din porc, vită și vânat, frigărui și pastrame de toate felurile, costițe și ciolane, toate acestea stropite cu vin, bere și licori angelice din struguri, prune, caise, piersici, vișine și pere, produse traditionale, afumaturi, muschiuleti si branzeturi de toate felurile, de la cele traditionale la branzeturi fine, ca sa fie pentru gusturile tuturor, o sarbătoare de gusturi si arome,ce mai!
Deoarece luna martie este luna in care sarbatorim toate doamnele si domnisoarele din viata noastra, florile si deserturile nu trebuie sa lipseasca: doamnele sunt asteptate cu deserturi savuroase, cheesecake-uri și prăjituri cu fructe si ciocolata, cozonaci si placinte poale’n brau din Bucovina, alivenci moldovenesti, placinte boieresti, placinte ardelenesti si placinte muntenesti, placinta dobrogeana, placinte-n foi dulci sau sarate, turta dulce pentru cei mici, langosi, gogosi si clătite, dulcețuri și gemuri proaspete, preparate ce conțin ingrediente sută la sută naturale și gătite după cele mai vechi rețete tradiționale.
Fiind luna cadourilor pentru doamne si domnisoare, domnii vor gasi cadouri speciale aduse de meşteri populari renumiti, cele mai frumoase cadouri si exponate lucrate manual cu multa maiestrie, de la articole din piele si blana naturala, produse de marochinarie, bijuterii hand-made, obiecte de ceramică pictată, din lemn sculptat si multe alte surprize.
VA ASTEPTAM CU DRAG, INCEPAND DE MIERCURI 09 MARTIE, PANA DUMINICA 13 Martie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Municipiul Galați!
Menționăm faptul că având în vedere contextul epidemiologic actual, se vor respecta toate măsurile și regulile cu privire la standardul minim aplicabil pentru evenimentele și acțiunile culturale organizate în aer liber, la locul de desfășurare a pietei volante.

Mai multe detalii: https://autenticevents.ro/festivalul-mucenicilor-galati/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 507

Eveniment postat de organizator

vladuta adam

Adaugat in urma cu 753 zile, 07 Mar. 2022

Adaugat de autenticeventsbv

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 151

Alte Evenimente din Galati
targ apicol galati 2024

Targ apicol Galati 2024

Galati, Galati. 30 Mar 2024 - 31 Mar 2024
festivalul scrumbiei galati 2024

Festivalul Scrumbiei Galati 2024

Galati, Galati. 26 Apr 2024 - 28 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .