poze descopera moara de hartie si casa memoriala gellu naum

Descoperă Moara de hârtie şi Casa Memorială Gellu Naum

Giurgiu , Comana. Sâmbătă 1 Octombrie 2011 10:00 - Sâmbătă 1 Octombrie 2011
Comuna Comana

Categorii: Sport si Excursii , Alte Evenimente

Numar min/max participanti: 1/30

Fundaţia Calea Victoriei şi Moara de hârtie vă invită să descoperiţi Comana – un loc plin de istorie, situat în imediata apropiere a Bucureştilor. Obiectivele pe care vă propunem să le vizităm în cel de-al doilea episod al acestei iniţiative sunt: Casa Memorială Gellu Naum şi Atelierul – Muzeu Moara de hârtie.

Data: 1 octombrie 2011

Cost: 80 ron (include materiale de lucru)

Cost studenţi: 70 ron (include materiale de lucru)

Numar maxim persoane: 20

Excursia este organizată in memoriam Gellu Naum, deoarece pe 29 septembrie se împlinesc 10 ani de când marele scriitor suprarealist a părăsit această lume.

Aşadar, vom începe excursia cu vizitarea Casei Memoriale în care Gellu Naum (1 august 1915 – 29 septembrie 2001) a scris şi a locuit o parte din viaţă. Vom asculta întâmplări adevărate din viaţa de zi cu zi a lui Gellu Naum, povestite de tanti Marioara, cea care ani de zile a fost martor la multe episoade din viaţa familiei Naum.

“Nu există decât eternitatea (?) din care viaţa este o formă, un accident. Iubesc acest accident. Când spun eternitate mă gândesc la ceea ce curge, la fluviu şi acest accident sunt eu, încântat şi îmi pare bine de cunoştinţă.” – Gellu Naum

Vom continua excursia cu vizitarea Atelierului – Muzeu Moara de hârtie, o iniţiativă de promovare a meşteşugurilor manufacturiere. Vom face o incursiune prin istorie şi vom afla informaţii interesante despre începuturile hârtiei în România şi în lume, despre legătoria de carte şi tiparul manual. Vom avea ocazia să vedem echipamente specifice acestor domenii, gravuri rare, tipărituri vechi, dar şi să ascultăm poveştile din jurul lor. Apoi, vom lua parte la un atelier de tipar înalt unde ne vom tipări singuri un fragment dintr-o poezie scrisă de Gellu Naum, pe o coală de hârtie realizată manual la Moara de hârtie.

Mai multe detalii: http://moaradehartie.ro/2011/09/21/descopera-moara-de-hartie-si-casa-memoriala-gellu-naum-2/

Pret bilet: 80 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 679

Eveniment postat de organizator

moara de hartie

Adaugat in urma cu 4594 zile, 27 Sep. 2011

Adaugat de moaradehartie

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1

  • Ai ceva de zis?

    .