poze simpozion international asigurarea calitatii paradigma scolii moderne

Simpozion international: ,,Asigurarea calitatii- paradigma scolii moderne"

Gorj , Motru. Sâmbătă 29 Mai 2010

Categorii: Conferinte si Seminarii , Alte Evenimente

Secţiunea I : Asigurarea calitatii activitatilor curriculare Secţiunea a II-a : Asigurarea calitatii activitatilor extracurriculare Secţiunea a III-a : Managementul asigurarii calitatii educatiei

Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului,Centrul Cultural Francez din Timisoara,CCD Gorj, ISJ Gorj si Scoala Nr. 1 Motru organizeaza pe 29 mai 2010 simpozionul international ,,Asigurarea calitatii- paradigma scolii moderne".
Datoria oricărei instituţii din sistemul naţional de învăţământ, indiferent de tip, nivel şi formă de organizare a activităţii, este de a asigura predarea, învăţarea, şi acolo unde este cazul, cercetarea de calitate pentru a contribui la dezvoltarea profesională şi personală a elevilor şi la bunăstarea societăţii şi dezvoltarea sa durabilă. Calitatea educaţiei este ansamblul de caracteristici ale unui program de studiu şi ale furnizorului acestuia, prin care sunt satisfăcute aşteptările beneficiarilor, precum şi standardele de calitate. Asigurarea calităţii educaţiei exprimă capacitatea de a oferi programe de educaţie, în conformitate cu standardele nationale . Asigurarea calităţii în educaţie este un demers dinamic ce presupune implicare şi responsabilizare, pe de o parte, precum şi gândire strategică şi control, pe de altă parte, transpus în practică prin descentralizare . Simpozionul constituie un bun prilej pentru sporirea nivelului preocupărilor privind creşterea calităţii educaţiei in scoala romaneasca. Obiectivele simpozionului sunt:
 Analiza comparativă a diferitelor culturi organizaţionale şi a percepţiilor asociate conceptului de calitate a educaţiei.
 Promovarea strategiilor privind asigurarea educatiei de calitate in scoala romaneasca la nivelul standardelor europene.
 Educarea participanţilor în spiritul asigurării calităţii educaţiei.
 Identificarea de propuneri pentru îmbunătăţirea politicilor şi a strategiilor educaţionale privitoare la asigurarea calităţii educaţiei.
 Recâştigarea încrederii în şcoală şi în educaţia de calitate ca mijloace de dezvoltare personală, de integrare şi de promovare socială.
 Diseminarea exemplelor de bună practică în privinţa asigurării calităţii educaţiei. Grupul tinta este format din: Cadre didactice (educatori, învăţători/institutori, profesori), specialişti din domeniul asigurării calităţii, consilieri scolari, manageri educationali, părinţi şi elevi.
SECŢIUNILE SIMPOZIONULUI: Secţiunea I : Asigurarea calitatii activitatilor curriculare Secţiunea a II-a : Asigurarea calitatii activitatilor extracurriculare Secţiunea a III-a : Managementul asigurarii calitatii educatiei.

Mai multe detalii: http://www.didactic.ro/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 2295
cris

Adaugat in urma cu 5091 zile, 21 Apr. 2010

Adaugat de _Cris_

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 2544

Alte Evenimente din Motru
zilele motrului 2024

Zilele Motrului 2024

Gorj, Motru. 24 Mai 2024 - 26 Mai 2024
  • Ai ceva de zis?

    .