poze festivalul luminii ajunge la targu jiu

Festivalul Luminii ajunge la Targu Jiu

Gorj , Targu Jiu. Sâmbătă 13 Martie 2010 19:00

Categorii: Festivaluri , Alte Evenimente

Locatia festivalului: parcul Central.

Festivalul Luminii este un eveniment organizat pentru prima dată de filiala Organizaţiei Naţionale Cercetaşii României Cluj-Napoca, în 2004, atunci purtând numele de "Seara viselor implinite”. În cadrul proiectului din 2004, aproximativ 200 de lumânări au fost amplasate pe lacul din Parcul Central Cluj-Napoca, pe fiecare dintre ele fiind scris un vis al uneia din persoanele prezente.

Ulterior, în 2005, 2006 şi 2007 festivalul a luat amploare, atât din punct de vedere spaţial, fiind extins pe dimensiunile întregului parc central, cât şi din punct de vedere temporal (în 2006 festivalul a durat 3 zile), social (numărul de oameni implicaţi în organizare) şi al complexităţii ideilor promovate (ideea implicării promovată în 2007).

Tema festivalului a fost regăsirea frumuseţii lucrurilor mărunte şi a împlinirea viselor care, chiar dacă a îmbrăcat diverse forme pe parcursul anilor, a rămas esenţa festivalului. Această idee a fost promovată în rândul copiilor, elevilor sau celor din centrul de plasament care au contribuit cu desene pe această temă în fiecare an, a artiştilor care au avut ocazia de a se face remarcaţi în cadrul expoziţiilor de fotografie, pictură, sculptură în gheaţă sau spectacole de dans şi muzică, a jongleurilor cu foc care au realizat spectacole în cadrul festivalului, şi nu în ultimul rând, a tuturor oamenilor care au participat pasiv la eveniment, cetăţeni ai Clujului de toate vârstele.

Având în vedere impactul social pe care acest festival îl are în fiecare an şi totodată numărul de cercetaşi din alte localităţi care au participat la ediţiile precedente ale lui, în 2008 Festivalul Luminii se extinde la nivel naţional, în oraşe ca: Bucureşti, Cluj-Napoca, Miercurea Ciuc, Oradea, Timişoara, Tîrgu-Mureş, Tîrgu-Jiu, Tulcea şi Suceava.

În fiecare dintre cele 9 oraşe, cercetaşi de toate vârstele îşi dovedesc originalitatea în organizarea unor evenimente cât de diverse, în seara de 7 decembrie, care să readucă în prim plan frumuseţea lucrurilor mărunte în rândul comunităţilor locale şi să creeze sentimentul de coeziune în comunitatea locală, dând oamenilor ocazia de a se detaşa de ritmul haotic în care trăiesc, prin atmosfera cu totul deosebită a festivalului.

Mai multe detalii: http://www.festivalul-luminii.ro/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1637
Cuvinte cheie: 2010 , Festival , TARGU , jiu , luminii , parc , Evenimente Targu Jiu
cris

Adaugat in urma cu 5133 zile, 09 Mar. 2010

Adaugat de _Cris_

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 2544

  • Ai ceva de zis?

    .