poze sarah bernhardt primul star modern

Sarah Bernhardt - primul star modern

Iasi , Iasi. Duminică 28 Februarie 2010 11:00
Teatrul National Iasi, sala Teatru la Cub

Categorii: Conferinte si Seminarii , Spectacole si Filme

Pret: intrare libera

Duminica, 28 februarie, ora 11.00, sala Teatru la Cub, Teatrul National Iasi gazduieste o conferinta extraordinara sustinuta de reputatul teatrolog si profesor universitar George Banu, Presedinte de Onoare al Asociatiei Internationale a Criticilor de Teatru, cu titlul Sarah Bernhardt-primul star modern.

George Banu (n. 22 iunie 1943, Buzau) este profesor de studii teatrale la Sorbonne Nouvelle, Paris, si un eseist de reputatie mondiala.

In 1981, apare volumul de referinta Costumul de teatru, alaturi de Brecht ou le petit contre le grand( Premiul Criticii dramatice pentru cea mai buna carte de teatru a anului).

Intre anii 1990-2001 conduce ca director artistic Academia Experimentala a Teatrelor, iar intre anii 1994-2001, este presedintele Asociatiei Internationale a Criticilor.

I se decerneaza de trei ori Premiul pentru cea mai buna carte de teatru in Franta si Premiul de excelenta UNITER alaturi de Premiul Prometeu 2007. Este presedinte de onoare al Asociatiei Internationale a Criticilor de Teatru si Doctor Honoris Causa al mai multor universitati europene.

Cartile sale au fost traduse in numeroase limbi si publicate de cele mai mari edituri pariziene.

Autorul cartii Sarah Bernhardt, statuile efemerului(Paris, 1995) scrie: "Sarah anunta starurile moderne. Grandioasa si derizorie, ea le este precursoare caci pe usa pe care a deschis-o au intrat apoi Greta Garbo, Marilyn Dietrich, Marilyn Monroe..."
*Sursa: 360city.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 569
sandu alexandra

Adaugat in urma cu 4659 zile, 25 Feb. 2010

Adaugat de andra

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3654

  • Ai ceva de zis?

    .